Sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokoushuone eduskunnassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Krista Kiurun laveasanaisuudelle uusi selitys – Tere Sammallahti: Missä SDP:n johto?

SDP:n edustajan mukaan valiokunnassa on kokemattomia jäseniä, joille asiat on selitettävä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja Aki Lindén pitää Turun Sanomien mukaan epäreiluna sitä, että Krista Kiurua (sd.) on syytetty asioiden jarruttamisesta johtamassaan eduskunnan sotevaliokunnassa.

– Hän on laveasanainen ja puhuu paljon, kaikki sen tietävät, mutta kyse on siitä, että hän selittää tarkasti valiokunnan kokemattomimmille jäsenille asiat heidän kysyessä niistä, sillä Kiurun osaaminen on valtavan laajaa, valiokunnan jäsen Lindén sanoo.

Hän muistuttaa, että valiokunnassa on paljon ensimmäisen kauden edustajia.

– Olen huomannut, että hallituksen esityksiä ei uskalleta haastaa tai niihin ei haluta tehdä edes pieniä muutoksia, vaikka 20 asiantuntijaa sanoisi, että tämä esitys ei ole hyvä näin. Eli tietyllä tapaa hallitus on esityksissään hyvin joustamaton, mutta samalla tavalla opposition edustajat voivat olla erittäin joustamattomia, Lindén arvioi TS:ssä.

Kokoomuksen kansanedustaja Tere Sammallahden mukaan kyse on taas yhdestä SDP:n ”spinnauksesta”, jolla kriisiytyneen valiokunnan tilannetta selitetään.

– Kiuru halvaannuttaa StV:n työn, koska hänen muka täytyy selittää asioita lopulle valiokuntaa, Sammallahti ihmettelee X:ssä.

– Missä Antti Lindtman ja Tytti Tuppurainen piileskelette? Edustajanne sabotoi koko eduskunnan toimeenpanokykyä ja halveksuu demokratiaamme. Kantakaa vastuunne, Sammallahti kommentoi puolueen puheenjohtajalle sekä demarien eduskuntaryhmän puheenjohtajalle.

Sotevaliokunta teki viime viikolla päätöksen keskittyä valiokunnan ilmapiirin ja työskentelyhengen parantamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)