Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ilmavoimat harjoittelee Kuopion ja Joensuun seuduilla marraskuussa

Hävittäjät operoivat Rissalan tukikohdasta ja Joensuun lentoasemalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Karjalan lennosto järjestää Ilmavoimien joulukuussa 2024 kotiutuvien varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoituksen (JPH 2/24) Rissalan tukikohdassa ja Joensuun lentoasemalla 22.‒28. marraskuuta 2024.

Harjoituksen päätavoitteena on kouluttaa Ilmavoimien varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa sodanajan tehtäviin. JPH 2/24 harjoituttaa joukkoja lennoston taisteluun vihollisen hyökkäystä vastaan. Lisäksi tavoitteena on arvioida ja todentaa joulukuussa 2024 reserviin siirtyvien Ilmavoimien varusmiesten osaaminen.

Harjoituksen johtaa Karjalan lennoston komentaja eversti Johan Anttila. Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä kaikista Ilmavoimien joukko-osastoista sekä Maavoimista ja Rajavartiolaitoksesta. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus henkilökunta, varusmiehet ja reserviläiset mukaan lukien on noin 1 200 henkilöä.

Hornetit operoivat Rissalan tukikohdasta ja Joensuun lentoasemalta

Harjoitukseen liittyy Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjien lentotoimintaa Rissalan tukikohdasta ja Joensuun lentoasemalta maanantaista keskiviikkoon 25.‒27.11.

Joensuusta lennetään maanantaista keskiviikkoon kaikkina vuorokaudenaikoina. Lentotoiminta päättyy keskiviikkoaamuna kello 9 mennessä.

Rissalasta lennetään maanantaina ja tiistaina kello 9‒24 ja keskiviikkona kello 8‒16 välisenä aikana. Lentotoiminta päättyy keskiviikkona iltapäivällä kello 16 mennessä.

Lentotoiminta suuntautuu Kuopioon, Joensuuhun, Kajaaniin, Ouluun ja Jyväskylään rajautuvalle alueelle.

Harjoituksessa käytetään hävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtu- ja silppuheitteitä. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

Puolustusvoimat voi sulkea tilapäisesti pieniä teitä Rissalan tukikohdan ulkopuolisilla harjoitusalueilla Rissala-Jänneniemi-Vaajasalo-Kortejoki-Savulahti-Vartiala-Ryönä-Kotasalmi-Pelonniemi sekä Joensuun lentoaseman ympäristössä, jotta ulkopuoliset eivät altistu paukkupatruunoiden aiheuttamalle melulle.

Harjoitusalueiden asukkaiden liikennöinti kiinteistöilleen on mahdollista koko harjoituksen ajan. Alueella asuvien henkilöiden on valmistauduttava esittämään voimassa oleva henkilöllisyystodistus.

Harjoituksen ajan Rissalan tukikohdan ja harjoitusalueiden ympäristössä liikkuu tavanomaista enemmän sotilaita ja sotilasajoneuvoja. Harjoitusjoukot siirtyvät moottorimarssina Rissalan tukikohtaan 22.‒23.11. sekä Joensuun lentoasemalle hajautetusti sunnuntaina 24.11.

Paluumarssien liikenne on suurimmillaan torstaina 28.11. Sotilasajoneuvot voivat hidastaa liikennettä etenkin Valtatie 9:llä sekä Rissalan tukikohdan lähialueilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)