Suomen talous tarvitsee korkojen laskua. Kauppakeskus Oulussa. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Uusi lukema koronlaskusta – ekonomistilta tyhjentävä kommentti

Asuntovelallisten ahdinko hälvenee, kun 12 kuukauden euribor sulaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vau! Hyvää viikon alkua kaikille velallisille ja korontarkistushetkeä odottaville, tuulettaa Suomen Yrittäjien johtaja ja pääekonomisti Juhana Brotherus koronlaskua.

Asuntolainoissa tyypillisimmin käytetty 12 kuukauden euribor niiasi tänään 2,63 prosenttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Korkolasku yllättää nyt iloisesti ja jälleen uusi askellus alaspäin. Syynä tosin euroalueen heikko talousnäkymä, mutta nyt Suomelle on korkolasku tärkeämpää kuin Etelä-Euroopan palvelualojen tila, Brotherus toteaa X-päivityksessään.

OP-ryhmän seniorimarkkinaekonomisti Jari Hännikäinen kertoo, että keskeinen viitekorko on ollut tätä alempana viimeksi lähes kaksi vuotta sitten.

– Reipasta liikettä koroissa! 12 kk euribor kirjasi koko historiansa 34. suurimman päivälaskun 7,9 korkopistettä 2,63 %:iin markkinoiden spekuloidessa EKP:n koronlaskutahdin kiihtymisellä. Keskeinen viitekorko on ollut tätä alempana viimeksi marraskuussa 2022, Hännikäinen kommentoi X:ssä.

– Korkomarkkinahinnoittelu ei ole lupaus tulevasta, mutta euribor-futuurit hinnoittelevat tällä hetkellä euriborien vakautumista 2 prosentin tuntumaan ensi vuoden kesään mennessä, Hännikäinen jatkaa.

Euroopan keskuspankki laski viime viikolla ohjauskorkoja. Seuraava korkopäätös tehdään joulukuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)