Tuhoutunut Venäjän panssariajoneuvo. / odshbr79 / Telegram

Hyökkäykseen kymmeniä ajoneuvoja, kolonna tuhottiin minuuteissa

Ukrainan joukot ovat torjuneet useita rynnäkköjä Donetskin alueen eteläosissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan joukot ovat yrittäneet pidätellä viime kuukausien aikana ylivoimaista hyökkääjää useissa eri kohdissa pitkällä rintamalinjalla.

Sotaa seuraavan ISW-ajatuspajan tilannekatsauksen perusteella Venäjä on päässyt etenemään Donetskin alueella muun muassa Tshasiv Jarin, Toretskin ja Kurakhoven lähellä.

Ukrainan kannalta tärkeä Pokrovksin huoltokaupunki on edelleen puolustajan hallussa. Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin lähde kuvaili Pokrovskin alueelle keskitettyä venäläisjoukkojen määrää ”tyrmistyttäväksi”.

– He ovat sijoittaneet hyvin pienelle alueelle kymmeniä tuhansia sotilaita. Kuten tiedätte, tämä tarkoittaa sitä, että ukrainalaisilla on monia helppoja maaleja, lähde sanoi Politicon mukaan.

Venäjän hyökkäysten painopiste on ollut viime viikkoina Pokrovskin eteläpuolella sijaitsevan Kurakhoven lähialueella. Ukrainan 79. maahanlaskuprikaatin kerrotaan aiheuttaneen hyökkääjälle raskaita tappioita torjumalla useita rynnäköitä heinäkuusta lähtien.

Ukrainan asevoimien julkaisemalla videolla näkyy, kuinka venäläisjoukkojen uusin isku torjuttiin muun muassa räjähdelennokkien ja panssarintorjuntaohjusten avulla. Monien panssariajoneuvojen sivuille ja yläosaan oli asennettu metallisia häkkisuojia ja levyjä vahvistamaan niitä droonien luomaa uhkaa vastaan. Mukana oli ainakin 19 panssariajoneuvoa ja neljä panssarivaunua.

– Maahanlaskujoukkomme järjestivät jälleen ”lämpimän” tervehdyksen hyökkääjille: viisi panssariajoneuvoa ja yksi panssarivaunu tuhottiin. Tämän lisäksi kolme miehistönkuljetusvaunua ja yksi panssarivaunu vaurioitui, 79. prikaati tiedottaa Telegram-sivullaan.

LUE MYÖS:
Tämä taistelu voi ratkaista sodan (VU 24.9.2024)

Rintamatilanne Donetskin alueen eteläosassa. / deepstatemap.live
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)