Johan Bäckman Helsingin käräjäoikeudessa vuonna 2018. / LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Nyt se on virallista: ”Kohudosentti” Johan Bäckman on Venäjän kansalainen

Johan Bäckman on yksi viidestätoista ihmisestä, jolle kansalaisuus on myönnetty Vladimir Putinin vahvistamana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kustantaja ja dosentti Johan Bäckman on saanut Venäjän kansalaisuuden. Asiasta käy ilmi Venäjän valtionhallinnon virallisten asiakirjojen sivustolta. Bäckman on yksi viidestätoista ihmisestä, joille kansalaisuus on myönnetty presidentti Vladimir Putinin vahvistamana maanantaina 21. lokakuuta.

Bäckman on joukon ainoa suomalainen. Muut kansalaisuuden saaneet ovat esimerkiksi Perusta, Libanonista, Armeniasta, Brasiliasta, Australiasta ja Yhdysvalloista.

Monet venäläismediat nostivat otsikoihinsa, että Yhdysvalloista ”paennut” mies sai Putinilta kansalaisuuden. Karjalan alueen ”tietotoimisto” RK teki kuitenkin oman uutisen nimenomaan Bäckmanista. RK kutsuu miestä ”ihmisoikeusaktivistiksi”, jonka kustantamo on julkaissut petroskoilaisen historioitsija Sergei Veriginin kirjoja talvisodasta sekä ”suomalaisten sotilaiden teoista Karjalassa suuren isänmaallisen sodan aikana”.

Suomessa Bäckman on oikeussosiologian ja kriminologia dosentti ja valtiotieteen tohtori, joka väitteli Helsingin yliopistosta aiheenaan itämafia. Hän esitti, ettei idästä kohdistu Suomeen minkäänlaista järjestäytynyttä rikollisuutta, vaan kyseessä oli pahantahtoisen median luoma uhkakuva.

Bäckman on perustanut erilaisia yhdistyksiä tarkoituksenaan erehdyttää ulkopolitiikan tekijöitä, mediaa ja yleisöä esimerkiksi olettamaan omia yhdistyksiään EU:n hybridiuhkien torjuntakeskukseksi, Journalistiliitoksi sekä vuosia sitten myös Itä-Ukrainassa Venäjän tuella toimineiden nukketasavaltojen Donetskin ja Luhanskin viralliseksi lähetystöksi. Bäckman on harjoittanut myös kustannustoimintaa ja julkaissut monia Kremlille myönteisiä propagandanimikkeitä.

Bäckman on tuomittu vuonna 2022 kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen yhden suomalaisen toimittajan vainoamisesta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)