Avoimista lähteistä datansa hankkivan GPS Jam -kartan näkymä häiriöistä sunnuntaina 20.10.2024. / GPSJAM

Suomenlahdella jälleen paljon GPS-häiriöitä

Etelä- ja Itä-Suomessa on ilmennyt jo useiden kuukausien ajan runsaasti satelliittipaikannuksen häiriöitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomenlahden alueella on viime viikon aikana raportoitu useista satelliittipaikannuksen häiriöistä, kertoo Suomenlahden merivartiosto Yleisradion mukaan. Suomessa satelliittipaikannuksessa (GNSS) käytetään yleisimmin yhdysvaltalaista GPS-järjestelmää. Muita satelliittipaikannusjärjestelmiä ovat venäjäinen Glonassa, eurooppalainen Galileo ja kiinalainen BeiDou.

Suomenlahden merivartiosto kehottaa kaikkia vesilläliikkujia varmistamaan navigoinnin myös perinteisin menetelmin merikarttaa käyttäen. Merivartioston mukaan pelkästään GPS-paikkatietoon ei pidä luottaa, vaan tarkistamaan asian muutenkin kuin elektronisesta merikartasta.

Etelä- ja Itä-Suomessa on ilmennyt jo useiden kuukausien ajan runsaasti satelliittipaikannuksen häiriöitä. Niiden todennäköinen aiheuttaja on Venäjä, jonka arvioidaan pyrkivän suojaamaan kohteitaan Pietarissa ja sen lähellä Ukrainan droneiskuilta.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)