Merivartioston pelastuskopteri työssään Saaristomeren Airistolla 2019. Arkistokuva. / RONI LEHTI / LEHTIKUVA

TS: Tulipalo johti merihätään

Merivartiosto kiittelee pelastautuneen veneilijän neuvokkuutta ja varautumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saaristomerellä Jurmon edustalla tapahtui raju venepalo, josta seurasi merihätä, kertoo Turun Sanomat.

Maanantaina iltapäivästä 12-metrisen katetun huviveneen konehuoneesta oli alkanut rajussa merenkäynnissä nousta savua. Aallot kohosivat kolmen metrin korkeuteen ja tuulen nopeus oli noin 18 metriä sekunnissa.

Länsi-Suomen merivartioston pelastusjohtaja kertoi Turun Sanomille, että veneilijä yritti ensin sammuttaa konehuoneessa syttynyttä paloa sammuttimella. Kun tuntui ettei se riittänyt, ohjasi veneilijä aluksensa aution luodon lähelle ja pelastautui sinne uimalla.

Merivartioston pelastusjohtaja Jim Kvarnström kehuu veneilijän toimintaa. Merivesi on Jurmon seudulla näihin aikoihin vain noin kymmenasteista, mutta miehellä oli kuivapuku. Myös puhelin oli suojattu kastumiselta, joten mies soitti itselleen apua autiolle luodolle.

Paikalle hälytettiin kaksi merivartioston venettä ja pelastuskopteri. Mies oli kunnossa, vain nielaissut hiukan merivettä. Vene sen sijaan vaikutti uppoavan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)