Lubljanka-aukio ja Venäjän salaisen palvelun FSB:n päämaja. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Venäjä murhasi taas ukrainalaisia sotavankeja

Venäläissotilaat teloittavat kaksi vangittua ukrainalaista sotilasta lähellä Selydovea Donetskin alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

The Kyiv Independent kertoo, että 18. lokakuuta hyökkäyksen aikana Ukrainan asemiin päässeet Venäjän joukot vangitsivat kaksi aseetonta sotilasta, pakottivat heidät kasvot alaspäin maahan ja ampuivat heidät lähietäisyydeltä.

– Tälläinen teloitus on Geneven yleissopimusten vastainen ja sitä pidetään vakavana kansainvälisenä rikoksena. Ukrainan lainvalvontaviranomaiset ovat käynnistäneet rikostutkinnan sotalain nojalla, Ukrainan oikeusasiamies Dmytro Lubinets sanoo.

Hän on ilmoittanut tapauksesta YK:lle ja Punaiselle Ristille dokumentoidakseen sen.

Venäjän joukot ovat teloittaneet ainakin 102 ukrainalaista sotavankia vuodesta 2022 lähtien, Lubinets sanoi haastattelussa 18. lokakuuta viitaten yleisen syyttäjänviraston tietoihin.

Lubinetsin mukaan tällaisten tapausten todellinen määrä on todennäköisesti paljon suurempi, koska Venäjän sotarikoksia on vaikea dokumentoida ilman todisteita, kuten videoita teloituksista.

Tämän vuoden aikana on raportoitu useaan otteeseen venäläisten sotilaiden ukrainalaisten sotavankien teloituksista. Sosiaalisessa mediassa nousi uudelleen esiin videoita ja valokuvia, joissa oli todisteita rikoksista, mukaan lukien drone-materiaalia, joka näyttää sotavankien ampumisen heidän antautuessaan venäläisjoukoille, sekä videoita ja valokuvia ukrainalaisten sotilaiden ruumiista, jotka viittaavat kidutukseen ja väkivaltaiseen kuolemaan vankeudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)