Petteri Orpo. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

IL: Näistä Petteri Orpo säästäisi hyvinvointialueilla

Pääministerin mukaan rahaa ei ole loputtomasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hyvinvointialueiden alijäämät ovat kasvaneet nopeasti viime ja tänä vuonna. Pääministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo Iltalehdelle, että hyvinvointialueet eivät saa lisäaikaa alijäämien kattamisvelvoitteeseen.

–  Emme voi luvata taas kerran velkarahalla, että luovutaan taloudellisista tavoitteista. Niistä täytyy pitää kiinni, Orpo sanoo IL:lle.

Pääministerin mukaan säästöjä pitäisi hakea ensisijaisesti tehottomista käytännöistä.

– Pitäisi pyrkiä ylimääräisistä toimitiloista vielä nopeammassa tahdissa eroon, pitäisi mahdollisimman hyvin optimoida henkilöstön käyttö ja saada ihmiset mahdollisimman nopeasti hoitoon, koska jonossa kukaan ei parane, ja hyödyntää täysimääräisesti digitalisaation ja uuden terveysteknologian mahdollisuudet, Orpo sanoo.

– Jos pidetään kiinni olemassa olevasta, se pakottaa hakemaan säästöjä ehkä vääristä paikoista.

Orpo sanoo IL:lle, että rahat pitää suunnata nopeaan perustason hoitoon pääsyyn, erikoissairaanhoidon välttämättömiin hoitoihin sekä keskeisiin sosiaalipalveluihin, kuten vanhuspalveluihin, sosiaalityöhön ja vammaispalveluihin.

– Siihen täytyy keskittyä, kun ei rahaa ole loputtomasti. Kriitikoilla rahaa tuntuu olevan määrättömästi. Kun sitä aikaa ei enää ole, niin se vain menee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)