Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisi. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Poliisi jakoi satoja sakkoja tehovalvonnassa – nuorista hätkähdyttävä luku

Törkeissä liikenteen vaarantamisissa alle 25-vuotiaiden kuskien osuus oli yli puolet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi valvoi koko maassa tehostetusti nuorten käyttäytymistä liikenteessä viime viikonloppuna 18.-20. lokakuuta. Valvonnan painopiste oli ylinopeuksien paljastamisessa ilta ja yöaikaan lähinnä pääteillä ja päiväsaikaan myös taajamissa, sekä nuorten liikennekäyttäytymisen ja mahdollisten kokoontumisajojen valvonnassa.

Sakkoja määrättiin viikonlopun aikana yhteensä 604 kappaletta ja liikennevirhemaksuja 397 kappaletta.  Lukumäärissä on mukana kaikki, ei pelkästään nuorille annetut sakot ja liikennevirhemaksut. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin lisäksi 47.

Kuljettajista 89 kuljetti ajoneuvoaan siten, että vakavan piittaamattomuuden kriteerit täyttyivät. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ajonopeus ylitti suurimman sallitun nopeuden noin 30 kilometrillä tunnissa tai yli sen.

Rangaistuksia saivat myös alle 25-vuotiaat nuoret. Heistä 87 (22 % kokonaismäärästä) sai liikennevirhemaksun ja 180 (30 % kokonaismäärästä) sakkoja ylinopeudesta, joista 36 (40 % kokonaismäärästä) epäillään vakavasta piittaamattomuudesta.

Lisäksi 25 (53 % kokonaismäärästä) epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Nuoret ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa ja nuorten kuljettajien väestöön suhteutettu kuolemanriski on kolminkertainen koko väestöön verrattuna.

Ajonopeus on merkittävä riskitekijä kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa. Nopeuden kasvaessa riskit erilaisiin onnettomuuteen johtaviin virheisiin kasvavat. Myös onnettomuuden seuraukset ovat tällöin yleensä vakavammat.

Viikonloppu näyttää poliisin mukaan vakavien onnettomuuksien kohdalta hyvältä eikä ennakkotietojen mukaan kuolemaan johtavia onnettomuuksia tapahtunut yhtään.
Poliisi muistuttaa tiedotteessa myös heijastimen merkityksestä sekä ajoneuvojen kuljettajia oikeasta tilannenopeudesta varsinkin suojateiden ja muiden ylityspaikkojen yhteydessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)