Tarjoilija työssään Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

YTK:n jäsenten työttömyys on alimmillaan yli vuoteen

Etenkin matkailu- ja ravintola-alan työtilanne on kohentunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyys oli syyskuussa 5,7 prosenttia. Työttömyys laski elokuusta 1,1 prosenttiyksikköä.

Työttömyys painui syyskuussa alimmalle tasolleen kuluvana vuonna. Viimeksi YTK:n jäsenten työttömyys on ollut yhtä matalalla heinäkuussa 2023. Työttömyys on nyt selvästi alempana kuin vuosi sitten syyskuussa.

Työttömyys laski kaikissa ikäryhmissä tasaisesti, mutta erityisen huomattava lasku nähtiin naisten kohdalla. Naisten työttömyys väheni 21,4 prosenttia, kun taas miesten työttömyys laski 12,1 prosenttia.

– Matkailu- ja ravintola-alalla menee nyt aiempaa paremmin. Myös rakennusalalla on ollut lukujemme mukaan pientä piristymistä, kertoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen tiedotteessa.

Maakuntia tarkasteltaessa Keski-Pohjanmaan työttömyysaste oli poikkeuksellisen alhainen, vain 4,6 prosenttia. Kyseessä on maakunnan matalin luku viimeiseen kuuteen vuoteen.

Manner-Suomen maakunnista matalin työttömyysaste oli syyskuussa Pohjanmaalla (3,6 prosenttia) ja korkein Pohjois-Karjassa ja Lapissa (molemmissa 7,5 prosenttia). Toisaalta Lapin työttömyys laski elo-syyskuun välillä maakunnista eniten, tasan kaksi prosenttiyksikköä.

– Syys- ja lokakuu ovat tyypillisesti kuukausia, jolloin työttömyys on alimmillaan ennen kuin se taas lähtee nousuun, saavuttaen huippunsa tammikuussa, Hänninen selventää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)