Helsingin Pasila kuvituskuvassa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ville Valkonen velkaluvuista: Viimeinen herätys

Kansanedustaja vaatii nopeita toimia velkaantumisen taittamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan verojaoston puheenjohtaja Ville Valkonen on huolestunut uusista Eurostatin tilastoista, joiden mukaan Suomi velkaantui EU-maista kaikkein nopeimmin viime vuonna. Verkkouutiset kertoi velkaluvuista tässä jutussa.

Hänen mukaansa yksikään puolue ei voi Suomessa enää piiloutua talouden realiteeteilta tai piilotella omia vaihtoehtoja. Tuoreita lukuja hän luonnehtii ”viimeiseksi herätykseksi”.

– Näiden lukujen valossa jokaiselle päättäjälle täytyy olla täysin selvää, että toimia velkaantumisen taittamiseksi tarvitaan paljon ja nopeasti. Hallitus on aloittanut mittakaavaltaan historiallisen talouden sopeutustyön, mutta sen toimeenpano on kesken. Se on kuitenkin varmaa, että hövelille velkavetoiselle talouspolitiikalle ei ole Suomessa enää mitään sijaa, Valkonen sanoo tiedotteessa.

Valkosen mukaan jokaisen poliittisen puolueen tulee vihdoin tunnustaa Suomen talouden tilanne. Valkonen ärisee, että velkapopulismin ja toivetalouden aika on Suomessa ohi.

– Tarvitaan kipeästi kasvu-uudistuksia – ja on myönnettävä, että julkista sektoria on pienennettävä. Viimeisenkin vasemmiston säästöskeptikon on näiden lukujen edessä herättävä taloutemme todellisuuteen. Hallitusta kiivaasti vastustavan opposition on vihdoin tuotava konkreettiset säästöehdotuksensa esille ja julkaistava niiden riippumattomat vaikutusarviot, Valkonen jatkaa.

Valtiovarainvaliokunnan jäsen Valkonen painottaa, että hallituksen talouspolitiikan toimet riittävät velkasuhteen taittamiseen – mutta vain mikäli ne saadaan täysimääräisesti toteutettua.

– Kaikista keskeisintä on nyt panna toimeen jo tehdyt talouspäätökset. Säästöt sekä työmarkkinoiden, sosiaaliturvan ja investointien lupaprosessien uudistukset tulee toteuttaa pikimmiten. Sovittujen päätösten toteutuessa hallitus saa tämän vaalikauden loppuun mennessä velkaantumisen kasvun tasaantumaan, mutta velka ei vielä pienene. Lisää toimia tarvitaan erityisesti talouskasvun vauhdittamiseksi, Valkonen päättää.

LUE MYÖS:
Karu tilasto: Suomen velkasuhde kasvoi EU-maista nopeimmin

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)