Lennokin aiheuttamia vaurioita Benjamin Netanjahun asunnossa. / X

Vauriot videolla: Drooni räjähti Israelin pääministerin ikkunassa

Taisteluhelikopterit eivät löytäneet tutkasta kadonnutta lennokkia ennen sen iskeytymistä kohteeseensa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Libanonin puolelta laukaistu Hizbollah-järjestön lennokki osui lauantaina Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun asuntoon Caesarean kaupungissa.

Israelin asevoimat on julkaissut tapauksesta lisätietoja. Aiemmin sensuroidulla videolla näkyy räjähdedroonin aiheuttamia vaurioita rakennuksen ikkunassa. Panssarilasi kesti iskun melko hyvin, mutta osumakohdan keskiosassa lasi silti rikkoontui.

Times of Israel -lehden mukaan kyseessä oli pääministerin makuuhuoneen ikkuna. Vahvistetun lasin ja ”muiden suojausten” vuoksi makuuhuoneen sisäosat eivät kuitenkaan vaurioituneet. Lasinsirpaleita lensi pihalle ja läheiseen uima-altaaseen.

Kukaan ei loukkaantunut lennokki-iskussa. Benjamin Netanjahu tai hänen vaimonsa eivät olleet kotona tapahtumahetkellä.

Hizbollah ilmoitti tiedotteessa ottavansa täyden vastuun iskusta. Tavoitteena oli ilmeisesti tehdä selväksi, ettei Iran ollut yhteydessä tukemansa miliisijärjestön lennokkihyökkäykseen.

Benjamin Netanjahu sanoi viikonloppuna ”Iranin agenttien” tehneen iskun ja sanoi tekijöiden joutuvan vastuuseen. Israelin kerrotaan saaneen viitteitä siitä, että Iranin Beirutin suurlähetystön työntekijät olisivat osallistuneet hyökkäyksen suunnitteluun. Räjähdelennokkeja lähetettiin yhteensä kolme, mutta kaksi niistä ammuttiin alas.

Ilmapuolustuksessa oli ilmeisesti aukkoja, koska Caesareassa ei saatu ennakkovaroitusta hyökkäyksestä. Taisteluhelikopterit partioivat alueella, mutta eivät havainneet lähestyvää droonia. Se katosi tutkasta matkalla kohteeseensa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)