Venäläinen panssarihaupitsi. tvzvezda.ru

Sotavankeudesta vapautuneet venäläiset lähetettiin heti lihahyökkäykseen

Hyökkääjän sodanjohdon sanotaan rankaisevan antautuneita sotilaitaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joukko vankienvaihdossa vapautuneita venäläissotilaita lähetettiin ”itsemurhahyökkäykseen” Itä-Ukrainan Donetskin alueella sijaitsevan Pokrovskin suunnalla kohtalokkain seurauksin.

Asiasta kertoo uutissivusto New Voice of Ukraine viitaten ukrainalaisen sotakirjeenvaihtaja Juri Butusovin raportointiin Telegramissa.

Butusovin mukaan vankienvaihdon jälkeen venäläissotilaat viettivät useita kuukausia erityisellä suodatusleirillä. Rangaistukseksi antautumisesta heidät lähetettiin takaisin rintamalle ja komennettiin itsemurhahyökkäykseen (jalkaväen suojaamaton rynnäkkö), jossa heidät tuhottiin.

Vastassa oli Ukrainan 110. mekanisoidun prikaatin sotilaat, joiden vankeina kyseiset venäläissotilaat olivat aikaisemmin olleet.

– Venäläisten rynnäkköjoukkojen ryhmä hyökkäsi avoimella alueella ilman suojaa edeten kohti ukrainalaisten asemia. (Ukrainan) 110. prikaatin sotilaat tuhosivat kaikki hyökkääjät kuin ampumaradalla, Butusov kertoo.

Ukrainan tiedustelu-upseerit yllättyivät kerätessään kuolleiden asiakirjoja.

– Venäläissotilaat olivat aikaisemmin olleet ukrainalaisten vankeina, ja heidät oli lähetetty takaisin Venäjälle vankienvaihdossa.

– On selvää, että Venäjän sodanjohto ei luota antautuneisiin sotilaisiin, ja he lähettävät heidät hyökkäyksiin varmistaakseen, etteivät he palaa. Kukaan Venäjällä ei puolusta heitä. (Venäjän presidentti Vladimir) Putin käy sotaa viimeiseen venäläiseen asti, Butusov sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)