Surmatun Hizbollah-johtaja Hassan Nasrallahin lippu oli esillä Bagdadissa järjestetyssä mielenilmauksessa lokakuussa. / AFP / LEHTIKUVA / AHMAD AL-RUBAYE

Pitkä lista: Nämä Hamasin ja Hizbollahin komentajat on surmattu iskuissa

Israel on pyrkinyt ajamaan sitä vastaan taistelevat tahot lamaannustilaan iskemällä niiden johtoa vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin asevoimat ilmoitti kuluvalla viikolla surmanneensa Hizbollahin johtohahmoihin lukeutuneen Hashem Safieddinen, jonka ennakoitiin nousevan Iranin tukeman järjestön johtoon sen pitkäaikaisen johtaja Hassan Nasrallahin menehdyttyä Israelin ilmaiskussa Beirutissa.

Hashem Safieddinea vastaan tehtiin ilmaisku kolme viikkoa sitten Beirutin lähellä, mutta hänen kuolemansa pystyttiin varmistamaan vasta nyt. Hyökkäys tehtiin Israelin saatua tiedustelutietoja Hizbollahin johdon tapaamisesta Dahiehin alueella kaupungin eteläosissa.

Safieddine oli Hassan Nasrallahin serkku ja toimi hänen varamiehenään Nasrallahin ollessa ulkomailla. Israelin asevoimien mukaan hän koordinoi vuosien varrella useita terrorihyökkäyksiä Israelia vastaan.

Asiantuntijoiden mukaan iskut Hizbollahin johtoa vastaan ovat ajaneet sen lähes lamaannustilaan. Monia aktiivijäseniä loukkaantui tai kuoli syyskuussa tehdyssä hakulaite- ja radiopuhelinsabotaasissa.

Israelin asevoimien esikuntapäällikkö Herzi Halevi sanoi tiedotteessa, että Hizbollahin johtaja, hänen korvaajansa ja suurin osa ylimmistä johtajista ja kenttäkomentajista on nyt surmattu. Myös Gazassa toimivan Hamas-terroristijärjestön johto on pääosin eliminoitu viime vuoden lokakuussa alkaneen sodan aikana. Sen johtaja Yahya Sinwar surmattiin lokakuun puolivälissä.

Israelin asevoimat ilmoitti syyskuun lopulla surmanneensa Hamasin korkea-arvoisen komentaja Fatah Sharifin Libanonissa. Surmattujen listalla on tämän lisäksi muun muassa Hizbollah-komentaja Ali Karaki, järjestön johtoneuvoston varajohtaja Nabil Kaouk, drooniyksikön päällikkö Mohammed Srur, ohjusyksikön komentaja Ibrahim Qubaisi ja tuhoisista terrori-iskuista syytetty komentaja Ibrahim Aqil.

Hizbollahin Radwan-erikoisjoukkoja komentanut Ahmed Mahmud Wahbi kuoli samassa ilmaiskussa Aqilin kanssa Beirutin esikaupunkialueella. Iranin kannalta kiusallinen oli Hamasin poliittisen osaston johtaja Ismail Haniyehin surmaaminen heinäkuun lopulla Teheranissa. Iranin vallankumouskaartin mukaan hänet surmasi ”lyhyen kantaman ammus”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)