Kissanpentu kuvituskuvassa. PIXABAY

Kissoja ei arvosteta, yli 20000 päätyy kodittomaksi vuosittain

Ongelman hoitaminen jää usein vapaaehtoisvoimin toimivien järjestöjen harteille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kissan arvostus on edelleen heikkoa. Sen seurauksena Suomessa hylätään edelleen vähintään 20 000 kissaa vuodessa. Agria-eläinvakuutus kertoo asiasta tiedotteessa.

Hylätyt ja heitteillä olevat kissat aiheuttavat populaatiokissaongelman, jonka hoitaminen jää tavallisesti vapaaehtoisvoimin toimivien eläinsuojelujärjestöjen harteille.

Kissapopulaatioita aiheuttaa leikkaamattomien kissojen ulkoileminen ilman valvontaa ja kissojen hallitsematon lisääntyminen. Luonnossa elävät villiintyneet, sisäsiittoisuudesta ja taudeista kärsivät kissapopulaatiot syntyvät paitsi hylättyjen kissojen, myös leikkaamattomien, vapaana kulkevien kotikissojen jälkeläisistä.

Agria-eläinvakuutus tukee kodittomia kissoja järjestämällä 26.-27. lokakuuta digitaalisen hyväntekeväisyystapahtuman. Tänä vuonna tapahtuman lahjoituskohteeksi on valittu Vaasan kissatalo. Osallistujille tapahtuma on maksuton ja kissanomistajat ympäri Suomen voivat osallistua tapahtumaan. Tapahtumaan voi osallistua ilmoittautumalla etukäteen osallistujaksi osoitteessa agria.fi/kissakavely. Vain rekisteröityneet osallistujat lasketaan mukaan lahjoituspottiin. Agria-eläinvakuutus lupaa lahjoittaa jokaisesta tapahtumaan osallistuvasta kissasta yhden euron Vaasan kissatalolle.

– Toivomme, että tapahtuma saa kissakansan liikkeelle sankoin joukoin. Uusia asukkaita tulee kissatalolle runsaasti syksyisin, kun oman onnensa nojaan hylättyjä kissoja loukutetaan ja pyritään saamaan turvaan talvelta ja pakkaselta. Kissatalon toiminta pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, joten kaikki apu on tervetullutta, kommentoi Vaasan kodittomien kissojen ystävät ry:n varapuheenjohtaja Taina Piikkilä tiedotteessa.

Lahjoitusvaroilla katetaan eläinlääkärikuluja, joita syntyy hylättyjen kissojen steriloinnista ja kastroinnista, hammashoidosta sekä sairauksien ja vammojen hoidosta. Varoja käytetään myös loishäätöön, ruokintaan ja hoitotarvikkeisiin sekä kissojen tunnistusmerkintään ja rekisteröintiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)