Viron pääkaupunki Tallinna. PIXABAY

Sähkön hintapiikeistä varoitetaan Virossa

Talvella hinnat voivat nousta ajoittain korkealle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Baltic Energy Partnersin johtoryhmän jäsen Marko Allikson varoittaa Viron yleisradioyhtiö ERR:lle, että tulevana talvena sähkön hinta voi nousta ajoittain hyvin korkealle.

Hänen arvionsa mukaan sähkön keskihinta tulee talvella olemaan noin sata euroa megawattitunnilta. Se on samaa hintaluokkaa kuin viime vuonna. Se ei hänen mukaansa kuitenkaan poista rajujen hintapiikkien mahdollisuutta.

Virossa on lisätty etenkin tuulivoimatuotantoa viime aikoina.

– Mutta se mikä ei ole lisääntynyt, on sellaisten voimalaitosten määrä, jotka pystyvät tuottamaan sähköä hyvin kylminä ja tuulettomina aikoina. Lyhyen aikavälin korkeiden hintojen riskit kylmällä ja tyynellä säällä ovat siis vähintään yhtä suuret kuin viime vuonna, ja suomalaiset uskovat niiden jopa olevan suurempia. Esimerkiksi Suomessa on varalla 500 megawatin hiilivoimala. Tämä tarkoittaa, että kun ei ole tuulta, perusenergiaa ei ole helppo hankkia, ja se on kallista, Allikson sanoi.

Suomessa sähkön hinta on ollut edullisempaa kuin Virossa, missä sähkön hinta on viime aikoina noussut. Alliksonin mukaan tämä johtuu siitä, että Virossa sähköntuotanto on enemmän riippuvainen sääolosuhteista kuin Suomessa.

Hänen mukaansa tilanne voisi parantua, jos Virossa olisi enemmän ratkaisuja energian varastoimiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)