Unkarin parlamenttitalo Budapestissa. AFP / LEHTIKUVA / ATTILA KISBENEDEK

Eero Heinäluoma: Unkarin kultaiset viisumit ovat uhka koko Euroopalle

Europarlamentaarikon mukaan asiassa on suuri rahanpesun ja talousrikollisuuden riski.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) näkee useita uhkia Unkarin käynnistettyä uudelleen kultaisten viisumien ohjelmansa. Aloite aiheuttaa hänen mukaansa laajoja uhkia Unkarille ja sen kansalaisille, Euroopan unionille sekä unionin kansalaisille.

– Olen jo edellisellä parlamenttikaudella paaluttanut, että rahaa vastaan myönnettävät kultaiset viisumit vaarantavat eurooppalaista turvallisuutta. Siinä rahalla saa ohituskaistan, jossa ilman riittävää tarkastelua päästetään unionin alueelle myös sellaiset ihmiset, joiden toimet eivät kestäisi lähempää tarkastelua tai oikeudellista arviointia, Heinäluoma sanoo tiedotteessa.

– Sen lisäksi, että tässä oligarkeille ja muille rikkaille rikollisille tarjotaan nopeutettu pääsy unionin alueelle, on kyseessä suuri rahanpesun ja talousrikollisuuden riski. Jo kultaisen viisumin hankkimisessa käytetään usein rikollista rahaa. Unkari on tarjoamassa kultaisella viisumilla kullan arvoisen mahdollisuuden rikollisen toiminnan laajentamiseen, Heinäluoma jatkaa.

Hän huomauttaa, että kultainen viisumi sidotaan tyypillisesti kiinteistökauppoihin tai muihin investointeihin.

– Tästä kärsii paikallisväestö, sillä uhkana on muun asuntomarkkinnan hinnannousu, Heinäluoma korostaa.

Heinäluoma on allekirjoittanut Unkarin pääministerille Viktor Orbanille suunnatun kirjeen, jossa peräänkuulutetaan Unkarilta uutta harkintaa kultaisten viisumeiden myöntämiseen. Kirjeen muut allekirjoittajat kuuluvat Heinäluoman tavoin Euroopan parlamentin rahanpesun torjunnan neuvotteluryhmään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)