Poliiseja tapahtumapaikan lähistöllä 23. lokakuuta 2024. AFP / LEHTIKUVA / ADEM ALTAN

Useita kuollut ja loukkaantunut epäillyssä terrori-iskussa Turkissa

Ainakin neljä ihmistä on kuollut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useita ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut räjähdyksessä Turkin Kahramankazanissa lähellä pääkaupunkia Ankaraa. Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Turkin sisäministerin Ali Yerlikayan antaman lausunnon mukaan räjähdys tapahtui turkkilaisen Tusas-yhtiön pääkonttorin lähistöllä. Tusas on valtion omistama yhtiö, joka valmistaa muun muassa lentokoneita sotilaskäyttöön.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan alueella on kuultu myös ammuskelun ääntä.

Turkin viranomaisten mukaan iskussa sai surmansa neljä ihmistä. Lisäksi 14 ihmistä on haavoittunut. Heistä kolme on tällä hetkellä vakavassa tilassa.

Iskua epäillään terroristisissa tarkoituksissa tehdyksi. Sisäministerin mukaan kaksi hyökkäykseen osallistunutta terroristia on ”neutralisoitu”. Epäillyistä toinen oli mies ja toinen nainen. Sosiaalisessa mediassa on jaettu kuva- ja videomateriaalia, jossa aseistautunut hyökkääjä tunkeutui yhtiön pääkonttoriin.

Tekijöistä ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Myöskään iskun motiivista ei ole toistaiseksi tietoa. On myös epäselvää, osallistuiko iskuun useampi hyökkääjä kahden edellä mainitun terroristin lisäksi.

Tapauksesta on aloitettu rikostutkinta.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kutsui keskiviikkoiltana antamassaan lausunnossa iskua ”halpamaiseksi hyökkäykseksi” Turkkia kohtaan. Hänen mukaansa yksikään terroristijärjestö ei tule onnistumaan tavoitteissaan. Erdogan kiitti myös maan turvallisuuspalvelua nopeasta reagoinnista ja terroristien nopeasta taltuttamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)