Pyöräilijä Helsingissä 21. lokakuuta 2024. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Säähän tulossa hyytävä käänne

Lämpimille keleille voidaan jättää hyvästit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Säässä on ensi viikolla tapahtumassa käänne viileämpään, sääpalvelu Foreca kertoo.

Vielä tämän viikon torstaina lämpötilat voivat kohota maan etelä- ja länsiosissa jopa 12-14 asteeseen. Sen jälkeen näin lämpimille keleillä voidaan ennusteen mukaan jättää hyvästit.

–Näyttää todennäköiseltä, että ensi viikolla ei päästä näin korkeisiin lukemiin, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala blogissa.

Mikäli ensi viikolle ennustettu kylmeneminen toteutuu, myös lumisateet ovat mahdollisia laajassa osassa maata. Vielä tällä viikolla valtaosa sateista tulee vetenä.

– Suomen yli on ensi viikolla kulkemassa sadealueita, mutta niiden ajoitukset ja reitit tarkentuvat ennusteissa myöhemmin. Näyttää kuitenkin siltä, että vähintään pohjoisessa osa sateista tulee tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikolla lumena ja räntänä. Vielä on epävarmaa, purkautuuko pohjoisesta niin paljon kylmää ilmaa Suomeen, että lumisia sateita tulisi myös maan keskiosassa. Suurin osa maan keskiosan sateista tulee kuitenkin todennäköisesti vetenä, Latvala sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)