Pohjois-Korean sotilaita koulutusleirillä Venäjän Kaukoidässä. / Astra / Telegram

Pohjois-Korean tuki voi kertoa Kremlin vakavista ongelmista

Sotilasasiantuntijan mukaan vaikuttaa siltä, että sotilaiden keräämää kokemusta voidaan mahdollisesti hyödyntää sodassa Etelä-Koreaa vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin vahvisti kuluvalla viikolla tiedustelutiedot siitä, että Pohjois-Korea olisi lähettänyt sotilaita Venäjän sotatoimien tueksi.

Ensimmäisen joukon arvioitiin saapuneen keskiviikkona Kurskin alueelle. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Pohjois-Korea olisi lähettämässä kaksi 6 000 sotilaan osastoa. Ne ovat ilmeisesti 11. armeijan alaista kevyttä jalkaväkeä.

Lloyd Austinin mukaan ei ole vielä selvää, miten pohjoiskorealaisia joukkoja aiotaan käyttää. Ne voitaisiin sijoittaa puolustustehtäviin vapauttamaan Venäjän sotilaita rintaman muihin osiin. Viime päivinä on myös arvioitu, että joukot voisivat hyökätä Kurskin alueelle tunkeutuneita Ukrainan yksiköitä vastaan. Hyökkäysoperaatioiden koordinaatio voisi olla käytännössä vaikeaa kielimuurin vuoksi.

Yhdysvaltain ilmavoimien eversti evp., sotilasanalyytikko Cedric Leighton uskoo Kremlin ja Pjongjangin syvenevän yhteistyön kertovan Venäjän vakavista ongelmista.

– Jos pohjoiskorealaiset todella lähetetään etulinjaan Ukrainaa vastaan, niin tämä kertoo hyvin merkittävästä miespulasta Venäjän osalta, Cedric Leighton sanoo CNN:lle.

Hänen mukaansa on mahdollista, että Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un toivoo omien joukkojensa saavan Ukrainasta taistelukokemusta, jota voitaisiin hyödyntää mahdollisessa sodassa Etelä-Koreaa vastaan.

– Eteläkorealaiset ovat siis syystäkin huolissaan, Leighton toteaa.

Pohjois-Korea on lähettämässä rintamalle ainakin prikaatin verran joukkoja. Asiantuntijan mukaan tämä olisi melko merkittävä määrä maasodankäynnissä.

– Venäläiset voivat yrittää päästä pois nykyisestä kulutussodasta. Pohjoiskorealaisilla vahvistuksilla voi olla vaikutusta etulinjan tilanteeseen, Cedric Leighton arvioi.

LUE MYÖS:
Vastineeksi sotilaista Pohjois-Korea saa Venäjältä ydinteknologiaa (VU 24.10.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)