Työntekijä toimistolla. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Joustavaa työtä tarjoavat yritykset kasvavat nopeammin

Monet työntekijät arvostavat työnantajia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia etä- ja hybridityöskentelyyn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yritysjohdolle tehdyn kyselytutkimuksen perusteella 84 prosenttia työnantajista kertoo työtekijöiden vaativan työhön enemmän joustavuutta. Lähes kolme neljästä työnantajasta on menettänyt työntekijöitä työn joustamattomuuden takia.

Rekrytoinnin asiantuntijayritys Remoten kansainväliseen kyselytutkimukseen vastasi yli 4 000 yritysjohtajaa Pohjois-Amerikasta, Euroopasta ja Aasiasta. Yhtiön mukaan on selvää, että työnantajan joustavuus on kasvanut työntekijämarkkinoilla erittäin tärkeäksi kilpailutekijäksi.

Työnantajat, jotka tarjoavat joustavan työn tapoja, kuten etä-ja hybridityöskentelyä, joustavia työaikoja ja osa-aikatyön malleja, ovat ihanteellisempia työnantajia kuin ne, joilla on tiukemmat käytännöt.

Tutkimuksen mukaan 73 prosenttia työnantajista on menettänyt työntekijöitään joustamattomuuden, kuten etätöiden rajoittamisen, takia viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Vastaajista 40 prosenttia sanoo, että joustavan työn yhtenä tärkeimpänä tekijänä on tuottavuuden lisääntyminen. Vastaava määrä toteaa uskovansa, että joustava työ lisää työntekijän tyytyväisyyttä sekä parantaa työn ja vapaa-ajan tasapainoa.

Etä- ja hybridityötä sallivista yrityksistä vain 31 prosenttia on kokenut haasteita osaajien löytämisessä, kun taas etätyötä rajoittaneiden yritysten kohdalla osuus on 41 prosenttia. Joustavaa työtä tarjoavat yritykset myös palkkaavat hieman enemmän ja kasvavat nopeammin kuin toimistopakkoa suosivat.

– Työn joustavuus on entistä tärkeämpi tekijä työmarkkinoilla, ja se edistää työn tehokkuutta ja tuottavuutta. Siitä huolimatta monet työnantajat ovat kasvavassa määrin rajoittaneet etätyömahdollisuuksia, Remoten toimitusjohtaja Job van der Voort toteaa tiedotteessa.

– Tällainen kehitys on yksi syy siihen, miksi yhä useammat asiantuntijat siirtyvät freelancereiksi ja yrittäjäksi. Tällöin heillä on valinnanvapaus oman työnsä ja työskentelypaikkansa suhteen, van der Voort jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)