Ville Valkosen mukaan äänestäjät ratkaisevat vaaleissa, miten suhtautuvat loukkauksiin. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

TS: Pitäisikö kansanedustajilta kieltää puolueen vaihto?

Puolueiden edustajilla on asiaan yhteneväinen näkemys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustajan Pekka Aittakummun siirtyminen perussuomalaisten riveihin on herättänyt keskustelua siitä, pitäisikö kansanedustajilta kieltää puolueen vaihto kesken vaalikauden. Turun Sanomat kysyi asiasta kolmen eduskuntapuolueen edustajalta.

Sekä kokoomuksen, perussuomalaisten että keskustan kanta asiaan on yksiselitteinen: Ei pitäisi.

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko toteaa, ettei pidä kieltoa perusteltuna. Hän huomauttaa, että Aittakumpu ja muut vuosikymmenten varrella puolueesta toiseen vaihtaneet vastaavat itse ratkaisustaan äänestäjilleen seuraavissa vaaleissa.

– Toki se on hyvä muistaa, että Suomen vaalijärjestelmässä kukaan ei pääse eduskuntaan vain omilla äänillään, vaan koko puolueen menestys ratkaisee edustajien määrän, Saarikko sanoo TS:lle.

Samoilla linjoilla on Ritva Elomaa (ps.). Hän painottaa, että kansanedustaja on vastuussa tekemistään päätöksistä ennen kaikkea äänestäjilleen.

– Puoluekikkailu on epärehtiä. Kansanedustaja vastaa tekemisistään äänestäjilleen ja vastaus tulee seuraavissa vaaleissa.

Myös Ville Valkonen (kok.) vastustaa ajatusta puolueloikkien kieltämisestä. Hän muistuttaa, että kansanedustajat järjestäytyvät puolueryhmiin vapaaehtoisuuden pohjalta.

– Jäsenyys, yhteistyö ja äänestyspäätökset ovat vapaaehtoisia. Niin kutsuttu ”ryhmäkurikin” perustuu vapaaehtoisuuteen.

Valkosen mukaan äänestäjät ratkaisevat vaaleissa, miten suhtautuvat loukkauksiin.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)