Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Kiinan presidentti Xi Jinping muiden osallistujien ympäröimänä Kazanissa. AFP / LEHTIKUVA / MAXIM SHIPENKOV

Kremlin mediaohje: Levittäkää USA:n vaalien salaliittoteorioita

Venäjän valtionmedian halutaan ylläpitävän määriteltyjä narratiiveja Brics-maiden kokoukseen liittyen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kun Brics-yhteisön jäsenmaiden johtajat kokoontuivat huippukokoukseen Venäjän Kazaniin tällä viikolla, Venäjän presidentti Vladimir Putin käytti tilaisuutta hyväkseen esittääkseen Venäjän syntymässä olevan uuden maailmanjärjestyksen johtajaksi, kertoo uutissivusto meduza viitaten Kremlin propagandatoimiin.

Meduza on hankkinut kopion Kremlin ohjeista, joiden perusteella valtion rahoittamien ja hallitusmyönteisten tiedotusvälineiden pitäisi uutisoida Brics-maiden kokouksesta.

Kremlin mediaohjeessa määritellään muun muassa seuraavat viestit ja uutiskulmat:

Vladimir Putin on ”maailman enemmistön epävirallinen johtaja”.

Länsimaiden eliitti on ”paniikissa”.

Lännessä vallitsee ”ahdistus”.

Brics-kokousta varten määriteltyjen propagandististen pääviestien lisäksi Kremlin ohjeissa vaaditaan tiedotusvälineitä edistämään salaliittoteoriaa, jonka mukaan USA:n hallitus aikoo ryhtyä laajaan vaalipetokseen varmistaakseen, että Kamala Harris valitaan presidentiksi marraskuussa.

Ohjeissa myös käsketään venäläismedioita pitämään esillä narratiivia, jonka mukaan länsimaiden yritykset eristää Venäjä ovat epäonnistuneet.

Brics-yhteisöllä tarkoitetaan alun perin Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan muodostamaa kehittyvien talouksien liittoa. Tänä vuonna siihen liittyivät mukaan myös Egypti, Etiopia, Iran ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat. Maat kokoontuvat tänään tiistaina Venäjän Kazanissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)