Oulun keskustaa tiistaina 22. lokakuuta 2024. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Säässä tapahtuu kylmä käänne

Lumisateet ovat mahdollisia myös Lapin eteläpuolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tulevina viikkoina säässä tapahtuu muutos kylmempään, ilmenee tuoreesta kuukausiennusteesta. Ennusteen on laatinut Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF.

Ennusteen mukaan sää on Suomessa vielä loka–marraskuun vaihteen viikolla vähän keskimääräistä lauhempaa. Päivittäisennusteissa näkyy nyt selvä viileneminen kuunvaihteen viikolle.

– Suomen sää saa 28. lokakuuta alkavalle viikolle viilenevän käänteen. Viikon vaihtuessa Suomen ylittää säärintama sateineen, jonka jälkipuolella Suomeen pääsee virtaamaan luoteesta kylmempää ilmaa. Kuunvaihteen viikon mittaan sateita tulee ajoittain, ja myös Lapin eteläpuolisella alueella lumi- ja räntäsateet ovat mahdollisia. Kuukausiennusteen mukaan loka–marraskuun vaihdetta kohti mennään ajankohtaan nähden melko tyypillisessä säässä, toteaa Forecan meteorologi Sara Salonen blogissa.

Marraskuun ensimmäiset viikot näyttävät olevan keskilämpötiloiltaan vuodenajalle tavanomaisia. Myös sademäärät ovat vuodenajalle tyypillisiä.

Ennuste ulottuu marraskuun 18. päivä alkavalle viikolle. Salonen kuitenkin huomauttaa, että ennustettavuus Suomen osalta alkaa olla heikko.

– Ennustettavuus on jo heikentynyt, mutta eteläisessä Suomessa tavanomaista lämpimämmän sään todennäköisyys on hieman koholla. Yleisesti muualla Euroopassa keskilämpötilat poikkeavat asteella tai parilla keskimääräistä lämpimämpään suuntaan. Etenkin Keski- ja Pohjois-Euroopassa Suomi mukaan lukien säätyyppi näyttää muuttuvan astetta sateisempaan suuntaan, Sara Salonen kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)