Saksan liittokansleri Olaf Scholz. AFP/LEHTIKUVA/RALF HIRSCHBERGER

Olaf Scholz: Ukraina ei voi liittyä Natoon sodan aikana

Saksan liittokansleri torjuu Kiovan vetoomukset välittömästä kutsusta liittyä Natoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sodassa oleva maa ei todellakaan voi tulla Naton jäseneksi. Kaikki tietävät sen, tästä aiheesta ei ole erimielisyyttä, Saksan liittokansleri Olaf Scholz yleisradioyhtiölle ZDF:lle The Kyiv Independentin mukaan.

Nämä ovat Scholzin ensimmäiset julkiset kommentit Ukrainan Nato-pyrkimyksiin sen jälkeen, kun presidentti Volodymyr Zelenskyi julkisti viiden kohdan voittosuunnitelmansa läntisille liittolaisille. Listan kärjessä on Kiovan kutsu liittyä Natoon. Saksan tiedettiin jo aiemmin suhtautuvan varauksellisesti tähän kysymykseen.

The Kyiv Independentin saamien tietojen mukaan Kiova oli suunnitellut hakevansa Nato-jäsenyyttä kuukausien, ei vuosien, sisällä.

Kiova jätti liittymishakemuksensa syyskuussa 2022, ja heinäkuussa 2024 liittouma vahvisti Ukrainan ”peruuttamattoman polun kohti täyttä euroatlanttista integraatiota, mukaan lukien Nato-jäsenyys”. Ukraina ei kuitenkaan ole saanut mitään lopullisia uutisia tulevasta liittymisestään.

Scholz sanoi, että Naton liittolaiset ”ovat kuvanneet näkökulmaa” Ukrainan mahdolliseen liittymiseen liittoumaan, mutta uskon, että sen lisäksi ei tällä hetkellä ole tarvetta uudelle päätökselle”.

Zelenskyi sanoi aiemmin tällä viikolla, että Saksa on pehmennyt kantaansa Ukrainan Nato-jäsenyyteen, mutta on edelleen ”skeptinen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)