Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 19. lokakuuta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Minja Koskela HS:ssa: Hallitus romuttaa hyvinvointivaltiota

Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja korottaisi veroja eikä leikkaisi kulttuurista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton tuore puheenjohtaja, europarlamenttiin siirtyneen Li Anderssonin tilalle valittu ensimmäisen kauden kansanedustaja Minja Koskela ajattelee hallituksen romuttavan hyvinvointivaltion rakenteita.

Helsingin Sanomien haastattelussa hän perustelee, että ”ensin viedään keinoja protestoida”, kun lakko-oikeutta rajattiin ja sen jälkeen tehdään asioita, kuten ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan leikkaus, joita vastaan pitäisi protestoida.

– Paikallista sopimista lisätään työnantajan ja elinkeinoelämän ehdoilla, Koskela jatkaa.

Hänen mukaansa tämä heikentää ay-liikettä ja yleissitovuutta.

Kulttuurileikkauksissa Koskela näkee ”Unkarin vaarat”, koska hänen mielestään kriittisiä ääniä yritetään vaientaa.

– Leikataan kulttuurilta, tieteeltä, tutkimukselta. Hiljennetään tutkijoita, hiljennetään vapaata journalismia, hiljennetään kulttuurialan toimijoita, Koskela sanoo.

Li Andersson nosti puheenjohtajana vasemmistoliiton suosiota. Koskelan mukaan puolue jatkaa Anderssonin viitoittamalla tiellä. Suuria linjaeroja edeltäjään ei ole. Koskelan mukaan hänkin olisi kannattanut Suomen Nato-jäsenyyttä tilanteessa, jossa siitä päätettiin. Myös valtiontalouden alijäämille pitää Koskelan mukaan tehdä jotain, mutta ei näin nopeasti ja mieluummin verotuloja korottamalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)