Huthikapinallisten pommivene räjähtää. www.x.com/NavyLookout

Moskova antoi tietoja kohteista laivoja ampuville Jemenin hutheille

Kreml pyrkii lietsomaan epävakautta Lähi-idässä ja Aasiassa luodakseen ongelmia USA:lle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä toimitti aiemmin tänä vuonna tietoja kohteista Jemenin huthikapinallisille, jotka ovat hyökänneet ohjuksilla ja droneilla länsimaisia aluksia vastaan Punaisellamerellä horjuttaen alueen vakautta ja maailmanlaajuista kauppaa, kertoo Wall Street Journal.

Huthit aloittivat hyökkäyksensä viime vuoden lopulla Gazan sodan vuoksi ja alkoivat lopulta käyttää Venäjän satelliittidataa laajentaessaan iskujaan, kertovat asiaan perehtynyt henkilö ja kaksi eurooppalaista puolustusviranomaista.

Tiedot välitettiin Iranin vallankumouskaartin jäsenten kautta. Iran on tukenut tukenut hutheja jo pitkään.

Moskovan apu osoittaa, kuinka pitkälle Venäjän presidentti Vladimir Putin on valmis menemään heikentääkseen USA:n johtamaa lännen taloudellista ja poliittista järjestystä. Venäjä auttoi tässä tapauksessa Iranin tukemia hutheja, jotka USA määrittelee terroristiryhmäksi.

Analyytikoiden mukaan Venäjä on pyrkinyt lietsomaan epävakautta Lähi-idässä ja Aasiassa luodakseen ongelmia USA:lle. Terroristijärjestö Hamasin viime vuonna tekemä hyökkäys Israeliin käynnisti Lähi-idän tällä hetkellä laajenevan konfliktin, joka on imenyt resursseja ja huomiota USA:n pyrkiessä keskittymään Venäjän ja Kiinan luomiin uhkiin.

– Venäjälle mikä tahansa leimahdus missä tahansa on hyvä uutinen, koska se vie maailman huomion kauemmaksi Ukrainasta ja USA:n on sidottava resurssejaan – Patriot-järjestelmät tai tykistöammukset – ja kun kyse on Lähi-idästä, on selvää minkä USA valitsee, sanoo Carnegie Russia Eurasia Center -tutkimuslaitoksen johtaja Alexander Gabuev.

Kremlin ja huthien tiedottajat eivät ole vastanneet Wall Street Journalin kommenttipyyntöihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)