Työeläkeyhtiö Ilmarisen lippu Helsingissä., LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

USA-osakkeet siivittivät Ilmarisen alkuvuonna 7,4 prosentin sijoitustuottoon

Työeläkeyhtiön sijoitusten markkina-arvo nousi 62,9 miljardiin euroon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työeläkeyhtiö Ilmarinen teki tammi-syyskuussa vahvan tuloksen. Sijoitussalkun tuotto oli alkuvuonna 7,4 prosenttia eli 4,4 miljardia euroa.

Sijoitusten markkina-arvo nousi 62,9 miljardiin euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ilmarisen kokonaistulos nousi tammi-syyskuussa lähes 1,8 miljardiin euroon, kun viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 233 miljoonaa euroa.

Vakuutusmaksutulo nousi kaksi prosenttia noin 5,3 miljardiin euroon. Yhtiön maksamat eläkkeet nousivat 7 prosenttia noin 5,8 miljardiin euroon.

Heikentynyt työllisyystilanne näkyy myös Ilmarisen asiakasyrityksissä. Syyskuussa asiakasyrityksissä oli 3,4 prosenttia vähemmän työntekijöitä kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Työntekijöiden määrä on laskenut kaikilla toimialoilla. Tammi-syyskuussa laskua oli kaikkiaan 2,8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Globaalit osakemarkkinat ovat vuoden aikana kehittyneet positiivisesti, mutta alueelliset tuottoerot ovat olleet suuria. Suomen osakemarkkinan heikomman alkuvuoden tuoton taustalla oli vaisu tuloskehitys. Valtionlainojen korot laskivat kesän jälkeen. Inflaatio hidastui ja keskuspankkien ohjauskorkojen lasku alkoi.

Osakemarkkinoiden tuotto Yhdysvalloissa oli 22,1 prosenttia ja Euroopassa 11,7 prosenttia. Suomessa osakemarkkinoiden tuotto jäi 8,8 prosenttiin.

– Ilmarisen positiivisen sijoitustuoton pääajurina toimi listattu osakemarkkina. Erityisen hyvin tuottivat sijoitukset yhdysvaltalaisiin osakkeisiin. Kesän loppupuolella alkanut korkotason lasku paransi korkosalkun tuottoa kolmannella vuosineljänneksellä, Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula sanoi tiedotteessa.

Inflaation heikkenemisvauhti ja keskuspankkien rahapolitiikan keventämistahti aiheuttavat epävarmuutta markkinoilla. Poliittinen epävarmuus, erityisesti geopoliittiset riskit, ovat keskeinen epävarmuustekijä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)