Ukrainalaissotilas harjoittelemassa Donetskissa. "AFP PHOTO / 24th Mechanized Brigade of Ukrainian Armed Forces " AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

”Suojelemme Eurooppaa” – ukrainalaissotilaat kaipaavat lisää aseita

Rintamalla vallitsee ruotsalaistoimittajien mukaan huolestunut ilmapiiri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vladimir Putinin punaiset viivat ovat pelkkää hämäystä, sanovat Dagens Nyheterin haastattelemat ukrainalaistaistelijat. Ruotsalaislehti vieraili Ukrainan sodan itärintamalla, ainoastaan parin kilometrin päässä Venäjän rajalta. Osa metsässä taistelevista ukrainalaissotilaista ei ole nähnyt perheitään kuukausiin.

– Me suojelemme koko Eurooppaa, sanoo nimeä ”Kippari” käyttävä sotilas.

Haastatellut ukrainalaissotilaat toteavat olevansa kiitollisia lännen tuesta, samalla kun asetoimituksia kuvaillaan riittämättömiksi. Ukrainan tukemiseen nihkeästi suhtautuvan Donald Trumpin mahdollinen valintaa Yhdysvaltojen presidentiksi huolestuttaa rintamalla.

– Totta kai me kaipaamme enemmän aseita. Pystymme juuri ja juuri pitämään asemamme, eräs sotilas kertoo.

Sotilaat näkevät ironian siinä, että ovat joutuneet turvautumaan neuvostoliittolaiseen vuosimallia 1938 olevaan kranaatinheittimeen.

DN:n toimittajat kuvailevat ukrainalaissotilaiden keskuudessa vallitsevaa tunnelmaa väsyneeksi ja huolestuneeksi. Venäjä etenee monessa suunnassa hitaasti mutta varmasti.

Itseään ”Insinööriksi” kutsuva sotilas kertoo työskennelleensä Venäjällä. Hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi jo sodan ensimmäisenä päivänä helmikuussa 2022.

– Putin sanoo, että Ukraina on hänen. Mutta me emme ole kuin venäläiset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)