Sähkölinja. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kokoomusedustaja: Sähkölaskujen kuluttajansuojaa parannettava

Heikki Vestmanin mukaan kuluttaja jää sähkön hinnan noustessa ilman suojaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Markkinaoikeuden tuore päätös, joka antoi sähköyhtiöille oikeuden korottaa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja jopa yli 60 prosenttia ilman suoraa yhteyttä kustannusten nousuun, on nostanut esiin huolen kuluttajansuojasta. Asian nosti esiin Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman tiedotteessaan.

– Sähköyhtiöt ovat jo aiemmin kieltäytyneet noudattamasta Kuluttajariitalautakunnan linjausta määräaikaisten sähkösopimusten kohtuullistamisesta. Näyttää siltä, että suomalainen kuluttaja jää sähkön hinnan noustessa nykyisellään lähes tyystin vaille lain suojaa. Tämä poikkeaa muutoin vahvasta kuluttajansuojasta Suomessa, Vestman sanoo.

Vestmanin mukaan päätös asettaa kuluttajat alttiiksi kohtuuttomille riskeille ja nostaa esiin tarpeen hintasääntelylle poikkeuksellisten hintakriisien varalle.

– Sähkö on suomalaisille kodeille ja yrityksille välttämättömyyshyödyke. Sähkölaskun pitää olla kohtuullinen niin arjessa kuin kriisitilanteissa, kuten hallitusohjelmassa on linjattu. Syksyn 2022 sähkön hintakriisi, jossa suomalaiset jäivät toimimattoman markkinan armoille, ei saa enää toistua.

Vestman kertoo hallituksen valmistelevan sähkön hintasääntelyvaltuutta sähkömarkkinan mahdollisia tulevia kriisitilanteita varten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)