Matkapuhelin koulussa. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

USU: Puhelimen käyttöä oppitunneilla aiotaan rajoittaa lailla

Lakiluonnoksen mukaan jatkossa puhelinta voi käyttää oppitunneilla vain opettajan tai rehtorin luvalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perusopetuslakiin suunnitellaan muutosta, jonka myötä puhelimen tai muun mobiililaitteen käyttö olisi jatkossa mahdollista oppitunneilla vain opettajan tai rehtorin luvalla oppimistarkoitukseen tai terveydenhoitoon, kertoo Uutissuomalainen.

Lakiluonnoksen mukaan rehtorilla tai koulun opettajalla olisi yhdessä tai erikseen oikeus koulupäivän aikana ottaa haltuunsa oppilaan puhelin tai muu mobiililaite, jos oppilas häiritsee opetusta tai oppimista puhelimella tai muulla mobiililaitteella.

Lisäksi kouluille tulee velvollisuus määrätä järjestyssäännöissään puhelimen tai muun mobiililaitteen käytöstä ja säilytyksestä koulupäivän aikana sisältäen oppitunnit, välitunnit ja ruokailu.

Uutissuomalaisen näkemän luonnoksen mukaan muutokset tulisivat voimaan ensi vuoden elokuussa.

Hallituksen esittämiä muutoksia perustellaan sillä, että koulujen työrauha paranisi ja oppilaiden yhdenvertaisuus lisääntyisi, kun säännöt kirjataan suoraan lakiin. Esityksellä arvioidaan olevan positiivisia vaikutuksia oppimiseen ja oppitunnilla keskittymiseen.

Nykyisen lainsäädännön mukaan koulut voivat kieltää puhelinten häiritsevän käytön järjestyssäännöissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)