Ihmisiä Tallinnan vanhassa kaupungissa. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Väkivaltaiset nuoret kylvävät pelkoa Tallinnan vanhassa kaupungissa

Asukkaiden mukaan alue ei ole enää turvallinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kun päivä kääntyy iltaan ja turistit lähtevät hotelleihin ja risteilyaluksiin, Tallinnan lähiöiden ja lähikuntien nuoret valtaavat keskiaikaisen vanhan kaupungin kadut.

Kaupunginosan asukkaat kertovat yleisradio ERR:lle, että vanha kaupunki ei ole enää turvallinen paikka asua. He ovat sopeutuneet viikonloppuun kuuluvaan meluun, mutta asukkaiden mukaan öisin alueella vallitsee nykyään anarkia.

Vanhassa kaupungissa lähes koko ikänsä asunut Elo Selirand sanoo, että alueesta on tulossa ”ghetto”.

– Kaduille kerääntyy ihmisiä, jotka eivät käy juomassa baareissa tai juhlimassa yökerhoissa, vaan he ainoastaan hengailevat. Ja kun on kadulla juomassa ja tekemässä jotain muuta, tulee erilaisia tarpeita kuten tapella, oksentaa ja virtsata, hän sanoo ERR:lle.

Syyskuussa väkivaltaisuudet menivät niin pitkälle, että 18-vuotiasta tyttöä puukotettiin puistossa.

Tallinnan vanhassa kaupungissa rikollisuus asukasta kohden on Viron korkein. Tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana siellä kirjattiin yli 500 rikosta. Nuorten kohdalla rikokset liittyivät enimmäkseen alkoholinkäyttöön, liikennerikkeisiin, varkauksiin ja huumeiden käyttöön.

Elo Selirand arvioi, että tilastot eivät kuvaa todellisuutta. Hänen mukaansa tilanne on paljon pahempi. Hän uskoo, että moni ei ilmoita näkemästään poliisille. Näin myös hän toimi nähdessään kadulla nuorten miesten vertaillessa pitkiä veitsiä keskenään.

Järjestystä vanhassa kaupungissa pitävät poliisin lisäksi Tallinnan kunnallinen poliisi Mupo ja yksityiset turvayritykset.

Mupon partiointi- ja valvontajohtaja Valdo Põder toteaa, että kunnallisen poliisin toimivaltuudet ovat rajalliset esimerkiksi voimankäytön suhteen, kun he puuttuvat häiriökäyttäytymiseen.

– Jos henkilö ei tottele meitä, kätemme ovat sidottuja. Joudumme kysymään poliisilta apua ja myös sitä, millä keinoilla voimme suojella itseämme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)