Venäläinen Astra-kanava julkaisi kuvan miehestä (keskellä), jonka sanotaan olevan Yhdysvaltojen kansalainen. / Telegram

Amerikkalainen vakoili Ukrainassa hyökkääjälle, palkitaan Venäjän kansalaisuudella

Brittitutkija ennakoi vakoojalle käyvän samoin kuin Venäjän joukkoihin aiemmin liittyneelle texasilaiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan Vuhledarissa asuneen amerikkalaismiehen on määrä saada Venäjän kansalaisuus ja turvapaikka palkkioksi siitä, että hän on välittänyt tietoa Ukrainan puolustuksesta.

Venäjän asettama ”Donetskin kansantasavallan” hallinto kertoo Astra-uutiskanavan mukaan, että Yhdysvaltojen kansalainen, jota ei erikseen nimetä, on evakuoitu Vuhledarista.

Lausunnon mukaan hän on ainakin kahden vuoden ajan välittänyt Venäjälle arvokasta tiedustelutietoa, jonka avulla on tehty täsmäiskuja vihollisen alueelle, ”minimoiden siviilien ja siviili-infrastruktuurin vahingot”. Donetskissa mies on kuvattu yhdessä paikallisten joukkojen kanssa.

Brittiläinen historioitsija ja kirjailija Chris Owen toteaa, että mies ei ole ensimmäinen amerikkalainen, joka on liittynyt venäläisjoukkoihin Ukrainassa.

– Ehkä pahamaineisin esimerkki on ollut ’Donbasin cowboy’, kommunistiksi julistautunut texasilainen Russell Bentley. Hänelle ei käynyt hyvin, Owen sanoo X-päivityksessään.

Owenin mukaan Bentley kidutettiin kuoliaaksi viime keväänä Donetskin hylätyssä kaivoksessa, joka on muutettu keskitysleiriksi taisteluista kieltäytyvien sotilaiden ”uudelleenmotivoimiseen”. Vostok-pataljoona vahvisti huhtikuussa riveissään sotineen Bentleyn kuolleen.

Venäläisen Astra-kanavan mukaan Bentley tapettiin sähköllä. Laitteena oli kidutusvälineeksi muunnettu vanha neuvostoliittolainen kenttäpuhelin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)