Hallitus pohtii pörssiosinkoihin tehtävää muutosta ensi kevään puoliväliriihessä., LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

KL: Hallitus pohtii muutosta pörssiosinkoihin

Tavoitteena olisi kotimaisen omistajuuden tukeminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus pohtii tekevänsä pörssiosinkoihin liittyvän muutoksen ensi kevään puoliväliriihessä. Tällä hetkellä pörssiyhtiöstä saatava osinko on verovapaata tuloa, kun saajana on julkisesti noteeraamaton yhtiö, joka omistaa pörssiyhtiöstä vähintään kymmenen prosenttia. Hallitus pohtii tämän rajan laskemista.

Asiasta kirjoittaa Kauppalehti.

Uudistuksen tavoitteena olisi kotimaisen omistajuuden tukeminen ja kotimaisten ankkuriomistajien määrän lisääminen. Hallitusohjelman tavoitteena on talouskasvun tukeminen ja kotimaisen omistajuuden vahvistaminen.

Kokoomus esitti edellisissä hallitusneuvotteluissa kymmenen prosentin alarajan merkittävää laskua.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen ei KL:n haastattelussa täsmentänyt, mitä merkittävä lasku tarkoittaisi. Kokoomus aikoo ottaa asian pöydälle ensi kevään kehysriihessä.

– Tämä on yksi hyvin perusteltu täsmätoimi, jolla kotimaista omistajuutta voitaisiin edistää. Ilman muuta se, että raja olisi matalampi, tukisi sitä, että tulevaisuudessa saisimme uusia suomalaisia pienankkuriomistajia Helsingin pörssiin, jossa Suomen valtiolla on aivan liian suuri omistusrooli edelleen, Marttinen perustelee.

Myös RKP on esittänyt verovapauden ulottamista pienempiin omistajiin omissa kasvutoimissaan.

– Se on ilman muuta asia, jota tulemme ajamaan kasvuriihen alla, sanoo RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson KL:lle.

Anderssonin mukaan tämä olisi pääkeino edistää kotimaista omistajuutta tulevassa riihessä.

Alarajan lasku olisi Marttisen mukaan siinä mielessä kustannustehokasta, että alkuvaiheessa se koskettaisi suhteellisen pientä joukkoa.

Pörssisäätiön tekemän tutkimuksen mukaan vähintään kymmenen prosentin omistusosuuteen ajavat Suomessa erityisesti verosyyt.

Valtion sijoitusyhtiö Solidium omistaa yli kymmenen prosentin osuuden Elisassa, Konecranesissa, Nokian Renkaissa, Stora Ensossa, Tietoevryssä ja Valmetissa.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) nimitti taannoin kasvuryhmän, jota johtaa Varman toimitusjohtaja Risto Murto. Ryhmän tavoitteena on miettiä avauksia ja keinoja kasvutoimista ensi kevään puoliväliriiheen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)