Naton pääsihteeri Mark Rutte. AFP/LEHTIKUVA/FRANCOIS WALSCHAERTS

Naton pääsihteeri vahvistaa Pohjois-Korean joukot Venäjällä

Mark Rutten mukaan joukkojen lähettäminen Kurskiin on myös merkki Vladimir Putinin kasvavasta epätoivosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tänään voin vahvistaa, että Pohjois-Korean joukkoja on lähetetty Venäjälle ja että Pohjois-Korean sotilasyksiköitä on lähetetty Kurskin alueelle, Naton pääsihteeri Mark Rutte sanoi maanantaina Naton päämajassa Brysselissä.

– Pohjois-Korean joukkojen sijoittaminen edustaa ensinnäkin Korean demokraattisen kansantasavallan merkittävää eskaloitumista jatkuvassa sekaantumisessa Venäjän laittomaan sotaan. Kaksi, se on jälleen yksi YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien rikkominen. Ja kolme, se vaarallinen Venäjän sodan laajeneminen, Rutte jatkoi.

Nato kehottaa Venäjää ja Pohjois-Koreaa lopettamaan nämä toimet välittömästi.

Rutten mukaan Venäjän ja Pohjois-Korean syvenevä sotilaallinen yhteistyö on uhka sekä indopasisfiselle että euroatlanttisen turvallisuudelle.

– Se heikentää rauhaa Korean niemimaalla ja ruokkii Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan. Pjongjang on jo toimittanut Venäjälle miljoonia ampumatarvikkeita ja ballistisia ohjuksia, jotka ruokkivat suurta konfliktia Euroopan sydämessä ja heikentävät maailmanlaajuista rauhaa ja turvallisuutta.

– Vastineeksi (Vladimir) Putin tarjoaa Pohjois-Korealle sotilasteknologiaa ja muuta tukea kansainvälisten pakotteiden kiertämiseksi.

Rutten mukaan tämä korostaa demokratioiden merkitystä puolustaa yhdessä arvojamme ja kohtaamaan yhteiset turvallisuushaasteet.

– Pohjois-Korean joukkojen lähettäminen Kurskiin on myös merkki Putinin kasvavasta epätoivosta. Yli 600 000 venäläissotilasta on kuollut tai haavoittunut Putinin sodassa, eikä hän voi kestää hyökkäystään Ukrainaan ilman ulkomaista tukea. Tämä johtuu siitä, että ukrainalaiset taistelevat vastaan rohkeasti, sitkeästi ja kekseliäästi.

Rutte totesi, että ”Nato-liittolaiset jatkavat vapaan ja demokraattisen Ukrainan tukemista, koska Ukrainan turvallisuus on meidän turvallisuutemme”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)