Myös verokortille merkitty tuloraja on laskettu koko vuodelle eli 12 kuukaudelle.
Aiemmin verokortit tulivat voimaan helmikuun alussa. Menettelypäällikkö Päivi Ylitalo Verohallinnosta kertoo, että verokortin voimaantuloa aikaistetaan, jotta veroprosentin ja tulorajan seuraaminen olisi aiempaa helpompaa.
− Omien havaintojemme ja saamamme palautteen perusteella verokortille merkitty 11 kuukauden tuloraja on asiakkaille hankala hahmottaa. Noin puolet Verohallintoon tulevista yhteydenotoista liittyykin verokorttiin, Ylitalo kertoo.
− Meiltä on paljon pyydetty sitä, että verokortti voisi tulla voimaan jo vuoden alussa. Uskomme, että muutos on asiakkaille mieluinen, kun verokortin tulorajan riittävyyttä on aiempaa helpompaa seurata.
Muutos helpottaa myös maksajia
Ylitalon mukaan verokorttimuutos helpottaa myös maksajia. Esimerkiksi yrityksissä palkanlaskijoiden työ helpottuu, kun muutosverokorttien käsittely vähenee.
− Moni asiakas tilaa muutosverokortin vain, jotta saisi sen voimaan tammikuusta alkaen. Verokortin voimaantulon aikaistaminen vähentää muutosverokorttien tarvetta ja sujuvoittaa palkkojen käsittelyä.
Verokortin laskentaperusteisiin tai veroprosentin suuruuteen muutos ei vaikuta. Muutos tulee voimaan automaattisesti eli henkilön itsensä ei tarvitse tehdä asian eteen mitään. Vuoden 2025 verokortit ovat kaikilla OmaVerossa joulukuun puoliväliin mennessä.
Jos maksaja ei voi tammikuussa käyttää vuoden 2025 verokorttia, veroa maksetaan sen veroprosentin mukaan, joka on vuoden 2024 viimeisimmässä verokortissa.