Moni suomalainen paistaa jauhelihan väärin, keittiömestari Risto Mattila sanoo Iltalehdelle.
Yleisen tavan mukaan jauheliha laitetaan kuumalle pannulle ja sen rakenne rikotaan saman tien murumaiseksi. Mattila tyrmää tämän tavan täysin.
– Ei missään nimessä, ellet halua keitettyä jauhelihaa, Mattila sanoo IL:lle.
Tämä johtuu siitä, että heti murustetun jauhelihan nesteet päätyvät pannulle. Silloin jauheliha enemmänkin keittyy pannulla kuin paistuu.
Mikkolalla on ohje, jolla tämä yleinen virhe voidaan välttää. Hän suosittelee laittamaan jauhelihan kuumalle pannulle ja jättämään sen sellaisenaan eli neliön mallisena paistumaan. Jauhelihapalaa ei saa sorkkia tai liikuttaa.
Tämän jälkeen levyn lämpöä vähennetään hieman ja lihan annetaan ruskistua kunnolla noin neljä minuuttia. Sen jälkeen jauhelihapala käännetään kokonaisena ja sen toinen puoli ruskistetaan samalla tavalla.