Jauhelihaa paistumassa paistinpannulla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

IL: Oletko paistanut jauhelihan aina väärin?

Keittiömestari tyrmää yleisen tavan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moni suomalainen paistaa jauhelihan väärin, keittiömestari Risto Mattila sanoo Iltalehdelle.

Yleisen tavan mukaan jauheliha laitetaan kuumalle pannulle ja sen rakenne rikotaan saman tien murumaiseksi. Mattila tyrmää tämän tavan täysin.

– Ei missään nimessä, ellet halua keitettyä jauhelihaa, Mattila sanoo IL:lle.

Tämä johtuu siitä, että heti murustetun jauhelihan nesteet päätyvät pannulle. Silloin jauheliha enemmänkin keittyy pannulla kuin paistuu.

Mikkolalla on ohje, jolla tämä yleinen virhe voidaan välttää. Hän suosittelee laittamaan jauhelihan kuumalle pannulle ja jättämään sen sellaisenaan eli neliön mallisena paistumaan. Jauhelihapalaa ei saa sorkkia tai liikuttaa.

Tämän jälkeen levyn lämpöä vähennetään hieman ja lihan annetaan ruskistua kunnolla noin neljä minuuttia. Sen jälkeen jauhelihapala käännetään kokonaisena ja sen toinen puoli ruskistetaan samalla tavalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)