Suomalaisista lähes 80 prosenttia aikoo syödä tänä jouluna kinkkua, ilmenee Lihatiedotuksen Kantar Agrilla teettämästä tutkimuksesta.
– Joulu on perinteiden juhlaa myös ruokapöydässä. Ja ehkäpä tutut perinteet tuovat iloa nimenomaan tämän hetken sekavan maailmatilanteen keskellä. Joulukinkkua syövien osuushan on alkanut nousta koronavuosien aikaan, ja näyttää yhä jatkuvan, pohtii Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi tiedotteessa.
Suurimmalle osalle on kyselyn mukaan tärkeää joulukinkun kotimaisuus.
Useimmiten joulukinkku korvataan kalkkunalla, kasviproteiinituotteilla, kalalla, riistalla ja muulla liharuolla.
– Mitä joulupöytään kattaakaan, kannatta muistaa, että kotimaisista raaka-aineista koottu joulupöytä paitsi maistuu hyvälle, on myös kestävä ja hyvinvointia luova valinta, Syväniemi sanoo.