Paavo Väyrynen haluaa kiirehtiä Suomen eroamista euroalueesta

Paavo Väyrysen mielestä perussuomalaisten nuorten aloite EU-erosta johtaa huomion sivuun pääasiasta, joka on Suomen irrottautuminen euroalueesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen pitää perussuomalaisten nuorten kansalaisaloitetta Suomen EU-erosta huonosti ajoitettuna.

Väyrynen näkee, että Suomen eroaminen Euroopan unionista voi tulla ajankohtaiseksi vain siinä tapauksessa, että Brexit johtaa myös Tanskan ja erityisesti Ruotsin eroamiseen. Hänen mielestään perussuomalaisten aloite johtaa huomion sivuun pääasiasta, joka on Suomen irrottautuminen euroalueesta.

– Suomen eroamista euroalueesta on kiirehdittävä kahdesta syystä. Ensiksikin Brexit on jo synnyttänyt vaatimuksia siitä, että euroalueen syventämistä on kiirehdittävä. Toinen syy on euroalueen ongelmien kärjistyminen.

– Kreikan kriisin rinnalle on puhkeamassa paljon pahempi. Italian pankit ovat suurissa vaikeuksissa ja hallitus suunnittelee niiden pelastamista valtion varoin, mikä olisi vastoin pankkiunionin sääntöjä. Tämän vaihtoehtona kaavaillaan Euroopan keskuspankin poikkeustukea Italian pankeille, Paavo Väyrynen toteaa blogissaan.

Paavo Väyrysen mukaan on onni, että kansalaisaloite Suomen euroerosta on edelleen eduskunnan perustuslakivaliokunnan käsiteltävänä.

– Tanskan ja Ruotsin eroaminen Euroopan unionista saattaa vaikuttaa etäiseltä ja epätodennäköiseltä. On kuitenkin muistettava, että Tanskassa yleinen mielipide on enemmän EU -vastainen kuin Britanniassa. Ruotsi puolestaan vietiin EU:n jäseneksi harhaanjohtavalla kampanjalla.

Väyrysen mukaan Suomen neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä enemmistö saatiin EU-jäsenyyden kannalle ”turvallisuuspoliittista korttia käyttäen”. Tällä hän tarkoittaa sitä, että äänestäjiä hänen mukaansa peloteltiin Venäjällä.

Ruotsissa sen sijaan äänestäjille ei Väyrysen mukaan kansanäänestyksen yhteydessä kerrottu, että Suomen ratkaisu on auki.

– Siellä kansaa päinvastoin aivopestiin uskomaan, että Suomi joka tapauksessa liittyy unioniin ja että Ruotsin on seurattava mukana. Kansanäänestyksessä niukka enemmistö saatiin jäsenyyden kannalle. Sitä ennen ja sen jälkeen enemmistö oli sitä vastaan, Väyrynen painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)