”Kalifaatti ei salli harhautumista islamista”: ISIS uhkaa Qatarin jalkapallon MM-kisoja

Syyrian ja Irakin ISIS-taistelijat uhkaavat Qatarissa järjestettäviä jalkapallon MM-kisoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden 2022 kisat on määrä pitää Qatarissa.

ISIS on kuitenkin ilmoittanut kansainväliselle jalkapalloliitto FIFA:lle, että se iskee kisoihin, mikäli ne päätetään järjestää, news.com/au kertoo

Uhkaus julkistettiin muun muassa egyptiläisessä Al Wattan-lehdessä. ISIS puhutteli FIFA:n puheenjohtajaa Joseph Blatteria etunimeltä ja vaati häntä etsimään uuden kisakohteen.

”Olemme perustaneet kalifaatin ja julistamme, ettei MM-kisoja voida enää pitää Qatarissa, koska siitä tulee osa kalifaattia ja se kuuluu kalifi Ibrahim Bin Awad Alqarshin (ISIS-järjestön johtajan koko nimi) vallan alle. Hän ei salli korruptiota tai harhautumista Islamista”, viestissä todetaan.

ISIS väittää, että sillä on hallussaan pitkän matkan Scud-ohjuksia, joita se uhkaa ampua Qatariin, mikäli vaatimukseen ei suostuta.

ISIS-taistelijoilla tuskin on kykyä toteuttaa uhkauksiaan. Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä kierrätetty kuvia rekan lavalla kulkevasta vanhasta ja huonokuntoisesta Scud-ohjuksesta, joka ei mitä todennäköisimmin ole lähelläkään käyttökuntoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)