Hän sanoi Putinin iskevän Georgian jälkeen Ukrainaan – pilkkaa seurasi

USA:n varapresidenttiehdokkaana Sarah Palin puhui skenaariosta, jossa Vladimir Putin miehittää Ukrainan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Republikaanien 2008 presidenttiehdokkaan John McCainin varapresidenttiehdokas Sarah Palin puhui Ukrainasta, Barack Obamasta ja Vladimir Putinista 21. lokakuuta 2008. Asiasta kertoo CNN.

”Venäjän armeijan miehitettyä Georgian oli senaattori Obaman reaktiona päättämättömyys ja moraalinen vastaavuus – vastaus, joka vain kannustaisi Venäjän Putinia miehittämään Ukrainan seuraavaksi”, Sarah Palin ennusti tuolloin.

Sarah Palinin ulkopoliittiset lausunnot tehtiin vaaleissa naurunalaisiksi. Ukraina-lausunnosta Foreign Policy -lehti totesi, että se oli ”omituinen”.

Sarah Palin muistuttaa asiasta nyt Facebook-sivuillaan.

”En yleensä ole henkilö joka toteaa mitäs-minä-sanoin, mutta minä sanoin, huolimatta tarkan ennustukseni pilkkaamisesta ’äärimmäisen kaukaa haetuksi skenaarioksi’ ’korkeaotsaisessa’ Foreign Policy -lehdessä”, Sarah Palin kirjoittaa.

”Kyllä, näin tämän Alaskasta”, hän kirjoittaa.

Huomautus viittaa Alaskan ex-kuvernööri Palinin 2008 haastatteluun, jossa hän piti Alaskan läheisyyttä Venäjään etuna hänen ulkopolitiikan osaamiselleen.

Yleisen uskomuksen vastaisesti Sarah Palin ei koskaan sanonut ”voin nähdä Venäjän talostani”. Niin sanoi häntä Saturday Night Live -tv-ohjelmassa esittänyt Tina Fey.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)