”Kerro NYT leikkauksista, Juha Sipilä”

Ministeri Ilkka Suominen neuvoo Talouselämä-lehdessä keskustajohtajaa tulemaan esiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Talouselämä-lehti kysyy vaaliraadiltaan, mitä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tarkoittanee esittämällään yhteiskuntasopimuksella. Sipilän mukaan puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen pitäisi sitoutua sellaiseen jopa ennen hallitusneuvotteluja.

Raadissa viestintäkonsultti Ulpu Iivari (sd.) sanoo kilpailukyvyn palauttamista ja julkisen talouden tasapainottamista hallituksen tehtäväksi. Hänen mukaansa yhteistyö- ja luottamuspuheet väsyttävät ”puhumattakaan verbaalisesti raiskatusta talvisodan hengestä”.

Työmarkkinavaikuttaja Lasse Laatunen sanoo yhteiskuntasopimusta käsitteenä tunkkaiseksi tuulahdukseksi suljetun talouden ajoilta.

Pekka Vennamo toteaa, ettei tarvita menneisyyden sopimuksia, joissa sitoudutaan käyttäytymään kunnolla.

Ministeri Ilkka Suominen (kok.) toteaa Iivarin, Laatusen ja Vennamon vastanneen kuten hän itsekin ajattelee. ”Yhteiskuntasopimus” kuuluu Suomisen mielestä lainausmerkkeihin.

– Kyllä niin on että ensin tulee käydä vaalit ja sitten tehdä hallitus joka hallitsee niissä raameissa jotka Suomessa tavanomaiset eli yhteissietämyksessä etujärjestöjen kanssa, Ilkka Suominen toteaa.

Suomisen mukaan maan tila odottaa poliitikoiltaan päätöksiä, päätöksiä ja päätöksiä isoissa ja pienissä asioissa.

Hän kehottaa ottamaan oppia ”ystävältäni ja puolueviholliseltani Paavo Lipposelta”, ”JOS Sipilä on seuraava pääministeri”:

– Kerro NYT mitä tarvitaan 10 miljardin leikkauksiin ja tee niistä viisi ensimmäistä päätöksiksi ennen kuin jaat ministeriposteja. Siitä se lähtee niin kuin Ärjän Äijä sanoo, Suominen kehottaa Sipilää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)