Säännöillä pyritään varmistamaan myös, että tekijänoikeuksia hallitaan tehokkaasti ja että artisteille maksetaan oikeuksien käytöstä asianmukainen korvaus joutuisasti.
– Direktiivi huomioi eurooppalaisten taiteilijoiden oikeudet ja samalla varmistaa, että jatkossa kuluttajien käytettävissä on tekijänoikeuksia kunnioittavia musiikkipalveluja aiempaa paremmin, mietinnöstä vastannut Marielle Gallo (EPP, Ranska) sanoi.
Suomen Eija-Riitta Korhola (kok.) toimi lausunnon varjoesittelijänä teollisuusvaliokunnassa. Korholalla oli kolme päätavoitetta: oikeudenmukaiset korvaukset tekijöille, EU:n tekijänoikeusjärjestöjen tehokkaampi ja läpinäkyvämpi toiminta sekä kulttuurisen monimuotoisuuden takaaminen varmistamalla kaiken kokoisten teoskokoelmien markkinoille pääsy.
– Suomalaisten toimijoiden kannalta oli tärkeää välttää ylisääntelyä ja hallinnollisen taakan lisäämistä. Yhdistyslaki toimii meillä hyvin, eikä EU-tasolla tarvitse puuttua esimerkiksi järjestöjen jäsenyysehtoihin tai päivittäiseen hallinnointiin, Korhola sanoi tiistaina.
Hänen mukaansa parlamentti onnistui torjumaan suurimmat uhkat ja luomaan direktiivin, joka palvelee kaikkia: tekijöitä, tekijänoikeusjärjestöjä, käyttäjiä ja kuluttajia.