Apulaisoikeusasiamies perää valtiovarainministeriöltä ja Tullilta selvitystä autoverosta

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on pyytänyt valtiovarainministeriöltä ja Tullilta selvitystä toimenpiteistä, joihin ne ovat ryhtyneet autoveroa koskevan lainsäädännön ja verotuskäytännön muuttamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lisäksi apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin haluaa selvityksen siitä, miten perityn autoveron palauttamisesta ja oikaisumenettelystä on tiedotettu.

Sakslin huomauttaa, että EU-tuomioistuin oli antanut jo vuonna 2013 Alankomaita koskevan tuomion, jonka perusteella myös Suomessa olisi vuoden 2008 jälkeen maahan tuotujen käytettyjen ajoneuvojen verotuksessa pitänyt ottaa huomioon syrjimättömyysvaatimus.

Sakslinin mielestä on ollut perusteltua, että ministeriö ja Tulli olisivat ryhtyneet tuomion jälkeen viivytyksettä toimenpiteisiin, jotta EU-oikeus toteutuisi tehokkaasti.

– Tuomion jälkeen Suomen autoverotuksen oikeustila oli selkeä. Se ei ollut vuodesta 2008 lähtien taannut, että toisesta EU:n jäsenvaltiosta ostetussa ajoneuvossa jäljellä oleva autovero ei missään olosuhteissa olisi suurempi kuin kotimaassa ostetussa ajoneuvossa jäljellä oleva autovero, Sakslin toteaa tiedotteessaan.

Tulliasiamies oli valittanut Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka antoi asiassa päätöksensä joulukuussa 2014.

Sakslinin mielestä Tulli olisi voinut arvioida muutoksenhaun aiheellisuutta EU-oikeuden tehokkaan toteuttamisen ja myös perusoikeuksien toteutumisen näkökulmista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Asiakysymys

Onko Ylellä liikaa rahaa?

Yleisradioyhtiöiden rahoitus on Pohjoismaissa suunnilleen samalla tasolla, vanhempi yliopistonlehtori Kari Karppinen toteaa.

Asiakysymys

Onko Ylellä liikaa rahaa?

Yleisradioyhtiöiden rahoitus on Pohjoismaissa suunnilleen samalla tasolla, vanhempi yliopistonlehtori Kari Karppinen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)