Henna Virkkunen vakuuttaa: ”Työ ei jää kesken”

Mepiksi tähtäävä kuntaministeri sanoo, että hän painaa "härkäpäisesti" kuntauudistusta eteenpäin kevään ajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) sanoo, että hänen ehdokkuutensa EU-vaaleissa ei tarkoita, että hän pakenisi kuntauudistusta Brysseliin. Hän toteaa, että hallitus saa oman osuutensa valmiiksi kevään aikana, minkä jälkeen vastuu uudistuksesta siirtyy kuntiin.

– Tämä ei ole merkki siitä, että uudistusta ei vietäisi loppuun asti. Joulun alla varmistui, että keskeisimmät kuntauudistusta koskevat lainsäädännöt saadaan kevätkaudella hallituksen osalta valmiiksi, Virkkunen sanoo.

Kuntauudistus ei ole yksi päätös vaan prosessi, ja se työ, minkä ministeri voi tehdä, tulee tehdyksi, hän arvioi.

– Toteutuksen voivat tehdä vain kuntapäättäjät.

Virkkunen toteaa myös, että lehtiartikkeleiden perusteella häntä ei tunneta pakenijana, vaan pikemminkin ”härkäpäisenä kuntauudistuksen eteenpäin viejänä”.

Virkkunen ilmoitti perjantaina pyrkivänsä EU-parlamenttiin. Vaalit järjestetään toukokuun lopussa. Virkkunen jatkaa ministerinä vaaleihin saakka.

Ei ministerikierrätystä ennen vaaleja

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen (kok.) mukaan ministerikierrätykseen ennen vaaleja ei ole tarvetta. Asiaan palataan tarvittaessa vaalien jälkeen, hän sanoo.

Kaksi kokoomusministeriä, Virkkunen ja Alex Stubb, on asettunut ehdokkaaksi EU-vaaleissa. Myös vasemmistoliittolainen liikenneministeri Merja Kyllönen pyrkii mepiksi.

Virkkunen sanoo, että ajatus ehdokkuudesta EU-vaaleista alkoi kyteä jo 20 vuotta sitten. Silloin Suomi äänesti liittymisestä EU:hun.

– Silloin itse ajattelin, että haluaisin joskus pyrkiä Euroopan parlamenttiin.

Edelliset EU-vaalit pidettiin vuonna 2009. Silloin Virkkunen katsoi, että aika ei ole sopiva ehdokkuudelle.

– Olin juuri aloittanut opetusministerinä, eikä ollut mahdollisuutta osallistua vaaleihin.

Virkkunen sanoo, että hänen tavoitteensa ovat eurooppalaisen kilpailukyvyn vahvistaminen, osaamistason nostaminen, talouden vahvistaminen ja rakenteiden uudistaminen.

Kataisen mukaan Virkkunen on myös EU-komissaarin mitat täyttävä henkilö, mutta asiasta ei ole vielä edes keskusteltu kokoomusehdokkaiden kanssa. Virkkunen sanoo, että kokoomus varmasti pohtii asiaa, että kysymys ei ole pois suljettu ja että Stubb on erinomainen ehdokas komissaarin tehtävään.

Virkkunen sanoo toivovansa, että Katainen jatkaa puheenjohtajana kokoomuksen ensi kesän puoluekokouksen jälkeenkin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)