Voice of Russia -lehti: ”Suomi ryösti venäläisäidiltä vauvan lapsihuoltajuuskiistassa”

Venäläisissä tiedotusvälineissä on jälleen Johan Bäckmania haastattelevia kohu-uutisia Suomen lastensuojelusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Voice of Russian ja Interfaxin uutisessa kerrotaan vantaalaisoikeudesta, joka on päättänyt antaa 11-kuukautisen tytön huoltajuuden hänen suomalaiselle isälleen. Äiti on venäläinen.

Uutisen mukaan perusteena oli, että tyttö on jo pitkään ollut isällä. Äiti ei saanut oikeudelta tapaamisoikeuksia ja voi tavata tyttöä vain vartijoiden valvonnassa. Isän kerrotaan vieneen tytön Norjaan ja äidin olevan suomalaisessa sairaalassa.

Jutun mukaan ”Interfaxin haastattelussa lauantaina suomalainen oikeusaktivisti Johan Bäckman kuvaili oikeuden päätöstä ennen näkemättömäksi, kun se syytti Venäjää Haagin yleissopimuksen halveksimisesta ja oikeutti venäläisen naisen vainoamisen Suomessa”.

RIA Novostin asiasta tekemän jutun otsikossa ”venäläisäiti väittää suomalaisen aviomiehen vieneen vauvan”.

Jutussa todetaan suomalaisten toimittajien nimittävän Johan Bäckmania ”venäläismedian suosikkisuomalaiseksi”, joka vahvisti jutun tiedot.

Dosentti Johan Bäckman on pitkään profiloitunut venäläisten puolestapuhujana lapsikiistoissa ja venäläismediassa. llta-Sanomat kertoi lokakuussa 2012, että hänellä oli ollut oma oikeustaistelu venäläistaustaista äitiä vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)