Kansanedustaja Atte Kaleva (kok.) ottaa kantaa yleistyneeseen ilmiöön sisältövaroituksista.
– Kallion ilmaisutaidon lukiossa nuoret suojelevat omia ja muiden tunteita liittämällä tekemäänsä taiteeseen sisältövaroituksia. Ettei kukaan joutuisi kohtaamaan omasta mielestään ikäviä asioita eikä kenellekään tulisi koskaan paha mieli, Kaleva sanoo X-alustalla viitaten Helsingin Sanomien juttuun.
HS:n mukaan helsinkiläisessä lukiossa on havaittu yhteisöllisen ja rohkaisevan ilmapiirin heikentyneen, kun kaikki opiskelijat eivät halua kohdata opetuksessa eteen tulevia aiheita tai keskustella niistä.
Oppilastöiden yhteyteen lukiolaiset liittävät entistä useammin ja laveammin sisältövaroituksia, kuten esimerkiksi SV: kuolema, SV: homofobia, SV: muistisairaus, SV: veri ja SV: poliittinen sisältö.
– Hesarin jutussa pohditaan, mahtaisiko tämä ilmiö johtua koronasta. Voin kertoa: ei johdu. Se johtuu Amerikasta sellaisenaan kopioidusta, akateemisen maailman sekopäisimpiin kuuluvasta muoti-ilmiöstä, jota kutsutaan wokeksi. Siinä yksilön tunne on nostettu keskiöön, kaikkein tärkeimmäksi tekijäksi, Kaleva kirjoittaa päivityksessään.
– Mitähän mahtaa tapahtua, kun nämä pumpulilla itsensä ympäröineet nuoret joutuvat jossain vaiheessa kohtaamaan elämän realiteetit? Isku voi olla aika kova, kun sen käsittelyyn ei ole rakentunut minkäänlaisia valmiuksia, vaan pikemminkin päinvastoin.
Kaleva korostaa, että ilmiö ei ole nuorten syytä.
– Syy on puhtaasti tässä punavihreässä, intersektionalistisessa woke-kultissa, jossa yksilö pelkistetään viiteryhmänsä edustajaksi ja kuviteltuja etuoikeuksia ja sorron muotoja pitää jokaisen olla koko ajan pyytämässä anteeksi, Kaleva katsoo.
Kallion lukio on saanut Opetushallitukselta rahaa keskusteluilmapiirin parantamiseen. Projektin avulla on tarkoitus kehittää HS:n mukaan opiskelijoiden sekä myös opettajien resilienssiä.
Kallion ilmaisutaidon lukiossa nuoret suojelevat omia ja muiden tunteita liittämällä tekemäänsä taiteeseen sisältövaroituksia. Ettei kukaan joutuisi kohtaamaan omasta mielestään ikäviä asioita eikä kenellekään tulisi koskaan paha mieli.
Hesarin jutussa pohditaan, mahtaisiko tämä…
— Atte Kaleva (@AtteKaleva) January 23, 2024