Tutkimusprofessori emeritus Matti Jantunen hämmästelee Suomen nykyistä koronaviruslinjaa.
Muun muassa Britanniassa ja Yhdysvalloissa kaikkia aikuisia on kehotettu ottamaan päivitetty tehosterokote, joka suojaa paremmin myös uusilta virusmuunnoksilta. Yhdysvalloissa bivalenttia rokotetta suositellaan kaikille yli 5-vuotiaille, jos edellisestä annoksesta on kulunut ainakin kaksi kuukautta.
Suomessa syystalven tehosteannosta suositellaan vain yli 65-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville. Muiden osalta on painotettu ”hybridi-immuniteettia” eli rokotuksen ja tartunnan yhteisvaikutusta. Osa asiantuntijoista on ihmetellyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n asiaa koskevia lausuntoja.
– Kun Suomen johtavat kansanterveysviranomaiset uskovat, että suoja kolmessa vuodessa 7 000 suomalaista tappaneeseen ja ainakin 100 000:lle pitkäaikaisia terveysongelmia aiheuttanutta tartuntatautia vastaan on haettava sairastamalla tuo tauti vielä kerran, pimeys on totisesti laskeutunut, Matti Jantunen kirjoittaa Twitterissä.
Hän viittaa Ylen A-studiossa käytyyn keskusteluun siitä, tarvitsevatko terveet työikäiset enää koronarokotetta. Myös keuhkosairauksien professori, ylilääkäri Marjukka Myllärniemi arvostelee Suomen valitsemaa linjaa.
– Miksi Suomi ainoana maana maailmassa on keksinyt, että sairastettu tauti korvaa rokotteen? Strategia on johtanut tuhansiin turhiin kuolemiin riskiryhmäläisillä, Myllärniemi toteaa.
LUE MYÖS:
Professorin mukaan korona selittää Suomen ylikuolemia (VU 28.10.2022)
Tästäkö syystä suomalaiset eivät saa koronarokotteita? (VU 10.10.2022)
Kun Suomen johtavat kansanterveysviranomaiset uskovat, että suoja 3 vuodessa 7000 suomalaista tappaneeseen ja ainakin 100 000:lle pitkäaikaisia terveysongelmia aiheuttanutta tartuntatautia vastaan on haettava sairastamalla tuo tauti vielä kerran, pimeys on totisesti laskeutunut. https://t.co/WbeoCZ4Neh
— Matti Jantunen🇫🇮❤️🇺🇦❤️🕊 (@jantunen_matti) November 2, 2022