Sekä Ukrainan että Venäjän joukot ovat suojanneet panssarivaunuja ja muita ajoneuvoja metallihäkeillä ja muilla virityksillä kohentaakseen niiden suojausta nopeaan tahtiin yleistyneitä räjähdelennokkeja vastaan.
Panssarikolonnat eivät pysty juuri liikkumaan lähellä etulinjaa joutumatta vastapuolen drooni-iskujen kohteeksi. Elektronisen sodankäynnin järjestelmät tuovat osittaista suojaa, mutta esimerkiksi uudet valokuitudroonit ovat immuuneja häirinnälle. Lisäpanssarointi näyttää karulta, mutta sen avulla ajoneuvojen lisäkerros ottaa vastaan ainakin osan räjähdyksen voimasta.
Venäjän puolustusministeriön mediassa esiteltiin viime vuoden syksyllä T-80-taistelupanssarivaunua, jonka telaketjujen suojana ovat sivuille asennetut useiden metrien pituiset panssarilevyt. Ulkoisesti näytti aivan siltä kuin vaunun päälle olisi pudotettu rahtikontti. Laatikkomainen rakennelma suojasi tankkia sekä panssarintorjuntaohjuksilta että drooneilta.
Myös tykkitornin etuosassa oli uudenlainen suojaus: piipun ympärillä roikkuvien metallikettinkien tarkoituksena oli estää räjähdelennokkia lentämästä sisään etukautta. ”Kilpikonnatankin” väitettiin kestäneen yli sadan räjähdelennokin ja panssarintorjuntaohjuksen osumat.
Ukrainan asevoimien kerrotaan tuhonneen tähän mennessä ehkä oudoimman viritelmän taistelukentällä.
Venäläisjoukot lähestyivät etulinjaa miehistönkuljetusvaunulla, joka oli peitetty lähes kokonaan puunrungoilla, liukuhihnan osilla ja muilla rakenteilla. Sen päälle oli sijoitettu häirintälaitteita. ”Liikkuvan mökin” eteen oli asennettu uudet valot.
Taistelusta julkaistun lennokkivideon perusteella kohde joutui useiden droonien hyökkäyksen kohteeksi. Yläsuojaukset vaikuttivat ottaneen vastaan ylhäältä päin pudotettujen kranaattien voiman, mutta videolinkin kautta ohjattavat FPV-räjähdelennokit sytyttivät ajoneuvon lopulta tuleen.
Ympäröivälle peltoaukealle paenneet venäläissotilaat surmattiin muiden lennokkien iskuilla.
